„Dabar, jau ateinantį sezoną, daugumos jūsų laukia pirmoji Lietuvos rinktinė – šešiolikmečių. Įrodykite savo vertę joje būti. Gavote labai daug iš geriausių specialistų. Dabar viskas priklauso nuo jūsų. Nuo to, kas yra jūsų širdyse ir smegenyse“, – baigdamas šių metų „Talentų U15 kartos“ projektą sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

14 vaikinų ir tiek pat merginų nuo 2014-ųjų spalio iki vasaros vidurio treniravosi pagal geriausių krepšinio specialistų rekomendacijas, mokėsi prižiūrėti savo mitybą ir kūną.


„Naujovių savo komandose tikriausiai per visus metus jie tiek negavo, kiek gavo čia per kelias stovyklas su aukščiausio lygio treneriais. Bendrai visą vaizdą pamatė, kad reikia dirbti ir dirbti“, – sakė A. Sabonis.

Merginos savo projektą baigė birželį – taip pat su šalies rinktine, tik moterų. Vaikinai laukė pirmosios Lietuvos vyrų rinktinės stovyklos.

Jos metu iš visos Lietuvos surinkti jaunieji talentai klausė rinktinės fizinio rengimo trenerio Sigito Kavaliausko nurodymų. Treniruotes vedė Lietuvos rinktinės treneris/skautas Benas Matkevičius, dirbantis ir ir „Boston Celtics“, nacionalinės rinktinės treneriai Darius Maskoliūnas ir Gintaras Krapikas, Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila. Jaunuoliai taip pat stebės vyrų rinktinės treniruotę.

Penktadienį vaikinai pasidalijo į dvi komandas, kurioms vadovaus „Talentų U15 kartos“ ambasadorius Ramūnas Šiškauskas su senu savo bendražygiu Andriumi Geidraičiu ir šiame projekte vaikinams vadovavęs Aurimas Jasilionis.

Po to jauniesiems talentams buvo įteikti oficialūs projekto sertifikatai, sėkmės palinkėjo A.Sabonis, R. Šiškauskas, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, treneris A. Jasilionis ir projekto rėmėjai.

Speciali padėka buvo įteikta ilgamečiam Lietuvos rinktinės krepšininkui ir oficialiam „Talentų U15 kartos“ ambasadoriui R. Šiškauskui.

Jau šiais metais prasidės naujas „Talentų U15 kartos“ ciklas.

„2001-ųjų gimimo metų kandidatams skelbsime atranką. Stengsimės iš rajonų daugiau paimti. Norime kruopščiai atsirinkti ir atspėti, kas iš tų būsimųjų galėtų ateityje žaisti už rinktinę“, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris R. Radvila.

Jau šiuo metu jo kandidatų sąraše yra per pusę šimto gabiausių Lietuvos vaikų – berniukų ir mergaičių. 28 jų bus atrinkti į ateinančių metų „Talentų U15 kartos“ ciklą. Atranka numatyta rugsėjį, o spalį jau prasidės pirmoji stovykla.

Pasak jo, labai svarbu tai, ką jaunieji talentai gavo stovyklų metu, neužsimirštų, nedingtų. Dėl to bus kalbama su tų krepšininkų treneriais.

„Jei viskas pavyks, turime planą kitų metų kartą išleisti tarptautiniu turnyru, kad jie pasijaustų kaip tikra rinktinė“, – sakė R. Radvila.

„Talentų U15 karta“ projekto tikslas – tobulinti individualius jaunųjų krepšininkų bei krepšininkių sugebėjimus ir krepšinio įgūdžius.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją