„Pasikalbame su Z (Big Z – Ž. Ilgauskui prigijusi pravardė) labai dažnai – kartą ar du per mėnesį. Jis man reiškė viską. Kai tu ateini į komandą būdamas naujoku, stengiesi rasti lyderį, veteraną, iš kurio galėtum pasimokyti visų pagrindų.

Z išmokė mane, kaip būti profesionalu aikštėje ir už jos ribų. Už tai aš jam visada liksiu skolingas. Jis man buvo viskas“, – pareiškė L. Jamesas.

Beje, po to, kai 2010 metais išmainė Klivlandą į Majamį, L. Jamesas tapo nebepageidaujama persona šiame Ohajo valstijos mieste – buvę fanai viešai degino jo marškinėlius ir įžeidinėjo, o šiam atvykus žaisti NBA rungtynių beveik visada jį nušvilpinėja. Taigi šis L. Jameso pasiryžimas savo vizitu pagerbti Ž. Ilgausko reiškia tikrai nemažą pasiaukojimą.

Aštuonerius metus (nuo 2003-ių) kartu su Ž. Ilgausku žaidęs L. Jamesas tapo vienu geriausių Lietuvos atstovo draugu ir anksčiau ar vėliau žadėjo jam padėti iškovoti NBA aukso žiedą. Visgi šios svajonės Ž. Ilgauskui taip ir nepavyko įgyvendinti, nors jis net du kartus – 2007 ir 2011 metais – dalyvavo finaluose ir buvo per žingsnį nuo to.

Paradoksalu, bet vos tik Ž. Ilgauskas nusprendė baigti karjerą, jau kitą sezoną, 2012-aisiais, L. Jamesas su Majamio „Heat“ klubu tapo čempionu, o po metų ir apgynė šį titulą. Abu kartus L. Jamesas buvo pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju (MVP).

Bene emocingiausia kartu žaidusių L. Jameso ir Ž. Ilgausko akimirka aikštėje buvo užfiksuota po šeštųjų 2007 m. Rytų konferencijos finalo rungtynių su Detroito „Pistons“, kurias 98:82 laimėję „Cavaliers“ pirmą kartą istorijoje žengė į NBA superfinalą – L. Jamesas po finalinės sirenos iškart puolė „Big Z“ į glėbį ir ilgai jo nepaleido.

Deja, finalą sausu rezultatu 4:0 laimėjo San Antonijaus „Spurs“.

Iškilminga 38-erių metų amžiaus Ž. Ilgausko pagerbimo ceremonija vyks kovo 8-tąją – prieš rungtynes su Niujorko „Knicks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)