Saulėtą šeštadienio popietę į „Sydney Russel“ sporto centrą gausiai susirinkę lietuviai išvydo nuotaikingą renginį. Šventės pradžioje susirinkę išeiviai stebėjo lietuviškų kolektyvų pasirodymus.

Visus susirinkusius žiūrovus sveikino lygos prezidentas Kęstutis Dobrovolskis, Lietuvos ambasadorius jungtinėje karalystėje dr. Oskaras Jusys, bei šventės garbės svečias Lietuvos krepšinio legenda Sergejus Jovaiša.

Lietuvaičiai, sugiedoję tautinę giesmę, perdavė estafetę jo didenybei krepšiniui. Prieš pradedant rungtynes, buvo surengtas snaiperio konkursas. Geriausiu BLKL tritaškininku tapo A. Padriezas iš „Klevo“ ekipos, finale įveikęs antroje vietoje likusį L. Ališauską iš „Gintaro“.

Taikliausio baudų metiko titulą iškovojo „Kailių“ ekipai atstovaujantis T. Samoška, jis finale įveikė „Infozonos“ žaidėją M. Kanapecką.

BLKL „Žvaigždžių dienos“ rungtynes arbitrams pradėti padėjo S. Jovaiša, kuris išmetė ginčo kamuolį, taip pradėdamas rungtynes tarp „Erelių Z&S motors“ (iki 25 metų) ir „Vilkų-Lituanicos“ (vyresni nei 25 metai).

Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos, abi ekipos nuo pirmųjų minučių aikštelėje demonstravo atvirą krepšinį. Rungtynių organizatoriai šiek tiek pakeitė FIBA taisykles ir už tikslų dėjimą, skyrė ne du, o tris taškus. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Vilkai“ laimėjo atkarpą 11:0 ir sužaidus 10 min. pirmavo 28:20.

Antrajame ketvirtyje „Vilkai-Lituanica“ dar labiau padidino savo turėtą persvarą (iki 43:24) ir atrodė, kad intrigos varžybose nebeliks. Tačiau „Ereliai“ sugebėjo sumažinti atsilikimą, nors po dviejų ketvirčių vis dar atsiliko 40:52.

Trečiajame ketvirtyje „Ereliai Z&S motors“ surengė tikra krepšinio pamoką „Vilkams“. Šiek tiek suaktyvinę gynybą ir pagreitinę puolimą, „Ereliai“ tiesiog pribloškė žiūrovus ir varžovus greičiu bei įspūdingais dėjimais, laimėję ketvirtį 34:15. Po trijų kėlinių jau „Ereliai“ buvo priekyje 74:67.

Ketvirtajame kėlinyje „Vilkai“ nebesugebėjo atsigauti. Abi ekipos tiesiog žaidė žiūrovams. Rungtynes įspūdingu dėjimu užbaigė M. Staškus, o „Ereliai Z&S motors“ nugalėjo „Vilkus–Lituanicą“ rezultatu 105:90.

Naudingiausiu „Erelių“ komandos žaidėju išrinktas M. Staškus, rungtynėse surinkes 28 taškus, o „Vilkų“ ekipoje naudingiausiuoju tapo 23 taškus pelnęs E. Janulevičius.

Visų varžybų pertraukėlių metu savo nepakartojamus sugebėjimus demonstravo kamuolio virtuozas Tommy Bakeris. Po paskutinio savo pasirodymo jis prisipažino, kad lietuvių publika yra nuostabiausia ir jam labai malonu čia vėl sugrįžti.

Po varžybų įvyko daug ovacijų susilaukęs BLKL „Oro karaliaus“ konkursas. Šiais metais jo nugalėtoju tapo M. Staškus iš „Klevo“ ekipos, savo nepakartojamais dėjimais nurungęs tituluotą varžovą A. Šakurovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją