Nesėkmingai mačą pradėję lietuviai atsiliko 4:8, tačiau vėliau sugebėjo išlyginti rezultatą (8:8). Vis dėlto rungtynių pabaigoje dominavo serbai, kurie ir žengė į pusfinalį. Jame jie susitiks su Ispanijos ir Azerbaidžano, kuriam atstovauja ir Rolandas Alijevas, komandų poros nugalėtoja.

7 taškus pelnė Vitalijus Lukša, 3 – Darius Tarvydas, 1 – Ovidijus Varanauskas. Giedrius Marčiukaitis taškais nepasižymėjo.

Primename, kad Lietuvos krepšininkai aštuntfinalyje 19:14 nugalėjo Andorą.

„Tai buvo silpniausias mūsų mačas iš visų čia žaistų. Dar jaučiasi, kad nepersijungėme iš salės krepšinio į gatvės. Čia teisėjai ginantis leidžia pasidarbuoti rankomis, o mes dar dirbame kojomis. Mums trūksta agresyvumo. Serbai gatvės krepšinį žaidžia visus metus, ne veltui yra geriausia pasaulyje. Jie anksčiau profesionaliai žaidė gatvės krepšinį, bet išėjo iš jo, susitelkė į tris prieš tris, turi nemažai rėmėjų, gerai gyvena. Čia jie buvo kietesni už mus“, – teigė D. Tarvydas.

Lietuvos krepšininkams Europos žaidynės buvo pirmas gatvės krepšinio turnyras šiais metais, o serbams – net ketvirtas.

„Serbai jau yra pajutę žaidimo ritmą. Džiaugiuosi, kad lietuviai kovojo, stengėsi, buvo net išlyginę rezultatą. Nedaug trūko iki persilaužimo, bet svarbiu momentu gindamiesi neatkovojome poros kamuolių, neapsigynėme nuo tritaškių. Ir rungtynių baigtis tapo aiški“, – kalbėjo Lietuvos gatvės krepšinio rinktinių treneris Mindaugas Budzinauskas.

Dar ankščiau, jau aštuntfinalyje, Europos žaidynės baigėsi ir Lietuvos krepšininkėms. Azerbaidžano komandoje žaidžia WNBA rungtyniaujančios amerikietės Aneika Henry ir Renara Haynes, joms padėjo rusės Tatjana Deniskina ir Dina Uljanova. Šiai komandai Lietuvos rinktinei teko nusileisti Europos žaidynių aštuntfinalyje – 17:10.

Paprašytas įvertinti abiejų komandų pasirodymą, M. Budzinauskas sakė:

„Gerai įvertinti neišeina dėl užimtų vietų. Vidutiniškai. Merginos pirmame etape žaidė su rusėmis, vienomis turnyro favoričių. O aštuntfinalyje pataikėme ant kitų favoričių – Azerbaidžano. Tai labai pajėgi komanda. Vyrai jau ketvirtfinalyje susidūrė su stipriausia pasaulyje komanda. Bet mūsų tikslas, ypač vyrų, buvo laimėti šį turnyrą. O norint laimėti reikia įveikti visus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)