„Linkiu jums pergalių. Prisiminkite, kad žaidžiate už Lietuvą“, – Juliaus Pranevičiaus treniruojamai rinktinei palinkėjo antrąsias rungtynes stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Per pirmąsias rungtynes lietuviai pataikė vos 1 iš 12 tritaškių ir 7 baudos metimus iš 15, tačiau visose kitose statistikos kategorijose aiškiai dominavo prieš varžovus.

Aikštėje pabuvojo visi 12 rungtynėms registruotų Lietuvos krepšininkų. Rezultatyviausiai rungtyniavo Lietuvos rinktinės puolėjai – 15 taškų įmetė Arnoldas Kulboka, 13 – Rokas Gadiliauskas, 12 – Donatas Kupšas.

Antrosiose rungtynėse lietuviai tragiškai realizavo baudos metimus (4/12), tačiau ženkliai pranoko varžovus kovodami dėl atšokusių kamuolių ir atakuodami krepšį iš žaidimo.

Rezultatyviausias buvo vidurio puolėjas R. Gadiliauskas – 17 taškų, 9 atkovoti kamuoliai. Po 11 taškų pelnė Tadas Sedekerskis (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir Eimantas Stankevičius (2/3 tritaškiai).

Kitą savaitę U16 vaikinų rinktinė stovyklaus Šiauliuose, vėliau dalyvaus Baltijos taurės turnyre Panevėžyje, o dar vėliau persikels stovyklauti į Kauną.

Lietuvos šešiolikmečiai, vadovaujami J. Pranevičiaus, rengiasi Europos U16 čempionatui, kuris rugpjūčio 20-30 dienomis vyks Latvijoje. Lietuviai čempionatą pradės Uogrėje. Ten grupės rungtynes jie žais su Serbijos, Suomijos ir Turkijos bendraamžiais.