Nors Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) atstovai naujai arenai negaili komplimentų, ji tiek iš išorės, tiek iš vidaus atrodo kukliau už Nemuno saloje Kaune 2011 metais pastatytą „Žalgirio“ areną. Neskaičiuojant papildomos infrastruktūros kaštų, pastaroji atsiėjo beveik trečdaliu pigiau.

Tiesa, anot pačių ispanų, Gran Kanarijos arenos statybos salos administracijos biudžetą patuštino mažiau nei planuota iš pradžių.

„Galvojome, kad arena kainuos 80-90 mln. eurų, bet dėl sunkmečio teko atsisakyti kai kurių prabangos detalių, pavyzdžiui, labai svarbių asmenų ložės. Užat arena dabar puikiai pritaikyta paprastiems sirgaliams – kompaktiška ir patogi“, – DELFI teigė pasaulio čempionato Gran Kanarijos grupės varžybų organizacinio komiteto vadovas Rafaelis Calvo.

Didžiausiame Kanarų salyno mieste Las Palmase esančios arenos statybos užtruko daugiau nei pusantrų metų. Dabar jos tribūnose gali išsitekti 9,8 tūkst. žiūrovų.

Tūkstančiais žmonės plaukė ir į pirmas oficialias krepšinio rungtynes rekonstruotoje arenoje, nors niekur neskubantiems kurorto gyventojams ir svečiams jos prasidėjo neįprastai ankstyvu metu – 11.30 val. Tiesa, bėgti iš darbo krepšinio mėgėjams nereikėjo, nes ketvirtadienį Ispanijoje, kaip ir Lietuvoje, švenčiama tarptautinė darbo diena.

Pasak R. Calvo, pastaraisiais dešimtmečiais prie Vakarų Sacharos pakrantės esančiame salyne suklestėjęs krepšinis populiarumu nesiskundžia: jau dabar išparduoti visi bilietai į trejas artimiausias „Gran Canaria“ ekipos rungtynes naujoje arenoje.

Penktoje Ispanijos pirmenybių vietoje šiuo metu žengiantys Gran Kanarijos krepšininkai, tarp kurių yra ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas iš Australijos Bradas Newley, saloje mylimi kone taip pat kaip antroje pagal pajėgumą „Segunda“ lygoje žaidžiantys „Las Palmas“ futbolininkai. Pastarieji šeimininkauja vos už keliasdešimties metrų nuo krepšinio arenos iškilusiame centriniame miesto stadione.

Tuo tarpu rugpjūčio pabaigoje Gran Kanarijos arenos apylinkes užplūs žaliamarškinių aistruolių armija. Pasaulio čempionato D grupės varžybas kartu su tradiciškai gausiomis lietuvių palaikymo pajėgomis stebės ir tūkstantinės slovėnų sirgalių gretos. Pirmame etape Gran Kanarijoje taip pat rungtyniaus Australijos, Meksikos, Angolos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Kitų grupių dalyvius priims Sevilija, Bilbao ir Granada, čempionato atkrintamosios varžybos vyks Madride ir Barselonoje, o finalinės kovos – šalies sostinėje.

Primename, kad planetos pirmenybės Ispanijoje bus surengtos rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)