Įtampa Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje vis labiau kaista ir kibirkščiuoja techninėmis pražangomis, kurių trečiadienį užsidirbo abi komandos.

Kova virė per visas trečiąsias serijos rungtynes, o daugiau ginklų šįkart vėl buvo šeimininkų, laimėjusių rezultatu 96:89, arsenale.

„Neptūno“ ekipai pavyko pristabdyti greitai pražangų prisirinkusį vidurio puolėją Antaną Kavaliauską (11 taškų), neįprastai tylus buvo ir Gediminas Orelikas (10 tšk.), bet Martynui Gecevičiui (16 tšk.) į talką puolime atėjo Žygimantas Janavičius (15 tšk.) ir visas atsarginių suolas: trečiadienį taškų pelnė net dešimt „Lietuvos ryto“ krepšininkų.

„Aš kasdien tikiuosi, kad mano komandoje gerai sužais vis kitas krepšininkas. Varžovus išgąsdino A. Kavaliausko ir G. Oreliko žaidimas pirmose dvikovose, todėl visas dėmesys ginantis buvo skiriamas jiems. Turėjome ieškoti kitų išeičių ir jas radome“, – po rungtynių sakė M. Nicola.

Tuo tarpu „Neptūno“ vežimą stumti teko starto penketo atstovams, prie kurių puolime šįsyk prisijungė vienintelis Vytautas Šarakauskas (11 tšk.).

Antrose rungtynėse iš eilės nuo suolo nė nepakilo Ivanas Neliubovas, tik epizodiškai pasirodė ir Justas Sinica.

„Būčiau žinojęs, kad pralaimėsime, būčiau leidęs jiems abiems įsižaisti. Bet juk mes kovėmės dėl pergalės“, – lakoniškai paaiškino K. Maksvytis.

Bet panašu, kad „Neptūno“ strategui labai greitai teks keisti savo nusistatymą. Ketvirtame kėlinyje skausmo perkreiptu veidu iš aikštės iššlubčiojo kertinis komandos aukštaūgis Simas Galdikas, prieš tai nesėkmingai nusileidęs ant parketo.

Kol kas neaišku, ar čiurnos trauma nesutrukdys vidurio puolėjui pratęsti pasirodymą pusfinalio serijoje. Jei medikų diagnozė būtų negailestinga, uostamiesčio atstovų padėtis komplikuotųsi radikaliai.

„Tikiuosi, kad trauma nėra sunki, bet visko gali būti. Blogiausiu atveju, netektis būtų rimta“, – pripažino K. Maksvytis.

Jei pastarajam neramu dėl bene stabiliausio komandos žaidėjo, M. Nicola toliau vargsta bandydamas sumažinti auklėtinių praleidžiamų taškų vidurkį.

Neskaitant atskirų atkarpų, visi trys pusfinalio serijos prieš „Neptūną“ mačai priminė taškų vertimo lenktynes, kuriose geriau sekėsi tai vieniems, tai kitiems. Bet gynybos šalininku save vadinantis specialistas iš Argentinos nenori lenktyniauti.

„Turime daug geriau gintis, reikia žymiai pagerinti gynybą. Toks mūsų darbas, manau, praleidžiame gerokai per daug taškų“, – karštai tikino M. Nicola.

Tuo tarpu K. Maksvytis į tą patį klausimą reaguoja gerokai šalčiau.

„Visi kalba, kad gynyba yra pergalių ir stabilumo garantas. Bet juk puikiai matyti, kad tiek „Neptūnas“, tiek „Lietuvos rytas“ pagal turimus krepšininkus ir visą žaidimą yra puolančios komandos. Koks skirtumas, ar praleisi vienu tašku mažiau, ar pelnysi vienu daugiau – rezultatas bus toks pat“, – neginčijama filosofija pasirėmė treneris.

Ketvirta LKL pusfinalio serijos akistata šeštadienį vyks Klaipėdoje. Jeigu laimės šeimininkai, lemiamas mačas bus žaidžiamas pirmadienį Vilniuje.

Primename, kad vietą LKL finale jau užsitikrino Kauno „Žalgiris“, kitame pusfinalyje 3:0 pranokęs Utenos „Juventus“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)