Trečiadienį vilniečiai išmėgins jėgas su Ukrainos čempione Kijevo „Budivelnik“, kuri trečiadienį 77:102 nepasipriešino Rimo Kurtinaičio treniruojamai Maskvos srities „Chimki“ ekipai.

„Galime bet kaip žaisti, bet akyse ugnis turi būti“, – prieš lemiamą šturmą savo auklėtiniams sakė „Lietuvos ryto“ strategas V. Šeškus.

Sostinės ekipoje vietos aikštėje nerado aukštaūgiai legionieriai Kirilas Natiažka ir Mike'as Moseris. Abu krepšininkai aikštėje išbuvo 27 minutes, per kurias kartu pelnė 4 taškus bei atkovojo 10 kamuolių.
Abu legionieriai po rungtynių susilaukė vyriausiojo „Lietuvos ryto“ trenerio V. Šeškaus kritikos.

„Gali nesisekt puolant, bet gynyboje turi nukrist iš pastangų. Mes pirmoje pusėje padarėme 12 klaidų. Ir dar kokių: atiduoda varžovams kamuolį ir nesistengia grįžti į gynybą. Šito neturi būti.“

Nepavykus į žaidimą sėkmingai įsilieti K. Natiažkai bei M. Moseriui, sunkiojo krašto pozicijoje daug laiko praleido Gediminas Orelikas. Jis gautas minutes išnaudojo produktyviai – su 21 pelnytu tašku

G. Orelikas buvo rezultatyviausias vilniečių gretose. Po rungtynių krepšininkas teigė, jog stumdytis po krepšiais žaidžiant ketvirtuoju numeriu jam ne problema.

„Viskas gerai. „Šiauliai“ taip pat leido ketvirtojo numerio pozicijoje žemesnį žaidėją, tai teko ir man žaisti. Šitoje pozicijoje moku rungtyniauti, „Prienuose“ žaisdavau taip pat sunkiojo krašto pozicijoje,tad tikrai nėra problemų.“ – teigė G. Orelikas

Ketvirtame kėlinuke vilniečiai pabėgo į priekį ir rungtynes laimėjo 85:67. V. Šeškus po finalinio teisėjų švilpuko gyrė varžovus: „Nereikia nurašyti „Šiaulių“. Man patiko, kaip jie gynėsi su ta energija. Tikrai labai patiko. To paties norėčiau iš savo žaidėjų“

„Lietuvos ryto“ komanda prieš V. Garasto taurės turnyrą jau buvo sužaidusi trejas rungtynes ir pasiekusi dvi pergales. „Šiauliai“ taip pat į Palangą atvyko jau sužaidę trejas rungtynes, iš kurių laimėti du susitikimai.
Kirilas Natiažka

Rungtynių eiga:

Mačo pradžia vilniečiams nesiklostė itin gerai – Virginijaus Šeškaus auklėtiniai leido varžovams įgyti iniciatyvą ir pabėgti į priekį 10:4. Vis dėlto daugiau skirtumas nedidėjo ir atotrūkis tarp komandų vis labiau tirpo – įpusėjus kėliniui rezultatas tapo lygus (12:12), o po minutės pertraukėlės „Lietuvos rytas“ nemažino apsukų ir siekė perimti rungtynių kontrolę į savo rankas (17:14). Ketvirčio pabaigoje vilniečiai pabandė pabėgti į priekį, tačiau „Šiaulių“ tolimas šūvis sulig finaline sirena sumažino pranašumą iki minimumo – 25:24.

Antrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ laimėjo atkarpą 5:0, kurios metu Antanas Kavaliauskas pasižymėjo 4 taškais (30:24), tačiau netrukus šiauliečiai atrado slaptą ginklą – tritaškius. Triskart iš toli pataikę varžovai sugebėjo perimti iniciatyvą, kurios nepaleido iki pat kėlinio pabaigos. Prieš didžiąją pertrauką „Lietuvos ryto“ deficitas siekė 8 taškus, tačiau Gedimino Oreliko dėjimas ir šūvis iš toli priartino sostinės klubą, paskutinėmis akimirkomis abu baudos metimus realizavo Mindaugas Lukauskis41:43.

Trečiajame ketvirtyje vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą – A. Kavaliausko ir Traviso Leslie vedama Vilniaus komanda išsiveržė į priekį (48:45). Nors „Šiauliai“ toliau sėkmingai atakavo iš toli, „Lietuvos rytas“ rungtyniavo įvairiapusiškiau – dukart iš vidutinio nuotolio pataikė G. Orelikas, tritaškį pridėjo Paulius Dambrauskas, o po Artūro Valeikos dviejų dvitaškių prieš ketvirtąjį kėlinį sostinės krepšininkai turėjo 7 taškų persvarą – 64:57.

Paskutinę rungtynių atkarpą „Lietuvos rytas“ pradėjo įspūdingai vienas po kito iš viršaus galingai kamuolius į krepšį dėję A. Valeika, T. Leslie ir Mike'as Moseris inicijavo galingą spurtą 14:0, kuris padėjo tvirtus pamatus pergalei (78:57). Po ilgai trukusios tylos pasižymėjo ir šiauliečiai, tačiau Vilniaus ekipa neatsipalaidavo ir tvirtai žygiavo pergalės link. Likus žaisti 2 minutes ant parketo pasirodė ir vienintelis nerungtyniavęs Edvinas Šeškus. „Lietuvos rytas“ nuaidėjus finalinei sirenai šventė įtikinamą pergalę 85:67.

„Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 21 (4/4 dvitaškiai, 6 atk. kam.), Travisas Leslie ir Antanas Kavaliauskas po 12, Artūras Valeika ir Martynas Gecevičius po 10, Mindaugas Lukauskis 9, Paulius Dambrauskas 5, Billy Baronas (4 rez. perd.), Kirilas Natiažka ir Mike'as Moseris (8 atk. kam.) po 2 taškus. Edvinas Šeškus taškų nepelnė.

„Šiauliai“: Gintaras Leonavičius ir Tyleris Olanderis (8 atk. kam.) po 12, Karolis Babkauskas 9, Rokas Giedraitis 8, Julius Jucikas 7, Ryanas Olanderis 6 taškai.

Pirmame šios grupės susitikime Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komanda 102:77 (22:15, 21:25, 33:20, 26:17) nugalėjo Ukrainos čempionę Kijevo „Budivelnik“ ekipą.

Palangos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Maskvos srities „Chimki“ (Rusija)110102:77
2.Vilniaus „Lietuvos rytas“ (Lietuva)11085:67
3.Šiaulių „Šiauliai“ (Lietuva)10167:85
4.Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina)10177:102

Po dvi stipriausias grupių komandas Klaipėdoje žais dėl 1 - 4 vietų, o trečią ir ketvirtą vietas pirmo etapo grupėse užėmusios ekipos Palangoje tęs kovą dėl 5 - 8 vietų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)