Iš šešių grupės komandų į kitą etapą pateks keturios ekipos. Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ir vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas tikina, kad burtai komandos tikslų nepakeitė – „Žalgiris“ kausis dėl patekimo į TOP-16 etapą.

„Barselonos ir Atėnų komandos su giliomis tradicijomis ir visada kovoja tik dėl aukščiausių tikslų. „Lokomotiv-Kuban“ irgi turtingas klubas. Pastaruoju metu savo gretose jie turėdavo lietuvių, todėl vėl bus įdomu išbandyti jėgas su šia komanda. Izmiro „Karsiyaka“ yra Turkijos čempionė. Tai daug ką pasako, nes jai pavyko įveikti komandas su milžiniškais biudžetas. „Stelmet“ yra Lenkijos čempionė, todėl irgi bus rimta varžovė Eurolygoje“, – sakė burtų ceremoniją tiesiogiai Barselonoje stebėjęs P. Motiejūnas.

Paskutines atostogų dienas prieš darbą Lietuvos rinktinės stovyklose leidžiantis G. Krapikas taip pat įdėmiai sekė, kurie varžovai naujajame Eurolygos sezone teks žalgiriečiams.

„Burtai lėmė tiek, kad šiandien jau žinome, su kokiais varžovais žaisime šį rudenį. Tačiau sakyti, sėkmingi ar nesėkmingi jie, dabar tikrai negalime, nes komplektuojame ne tik savo sudėtį, bet ir dar nežinome, kokius krepšininkus surinks varžovai. Galbūt dabar viena grupė pagal klubų vardus atrodo stipresnė, kita – silpnesnė, tačiau kol kas tai – tik komandų pavadinimai“, – iškart po burtų ceremonijos teigė „Žalgirio“ treneris.

G. Krapikas trumpai apžvelgė ir į „Žalgirio“ areną atvyksiančius C grupės varžovus.

„Ispanijoje ir Graikijoje „FC Barcelona“ ir „Panathinaikos“ praėjusį sezoną prarado čempionų vardus ir, be abejo, nėra patenkintos rezultatais bei šią vasarą stiprinsis. Iš viršutinių krepšelių bet kokiu atveju visada sulaukiame grandų. „Lokomotiv-Kuban“ komanda sunkiai prognozuojama, bet turi tikrai dideles finansines galimybes. Jie įdėjo daug darbo, kad gautų vardinį Eurolygos kvietimą ir akivaizdu, kad jo siekė ne tik sudalyvavimo tikslais, bet turi ir didelių ambicijų.

Kalbant apie žemesnių krepšelių komandas tikrai negalime nuvertinti Izmiro „Karsiyaka“ dėl to, kad ji prarado savo lyderius. Šventa vieta laisva nebūna ir atsiras kiti žaidėjai, kurie deramai atstovaus komandai Eurolygoje. Bet kokiu atveju atkrintamosiose varžybose jie nukovė tiek „Anadolu Efes“, tiek „Fenerbahce Ulker“ krepšininkus, tai – pagarbos vertas faktas ir nuvertinti Izmiro klubo tikrai negalime. Kaip ir „Stelmet“ komandos, kuri tapo Lenkijos čempione. Apie šias komandas daugiau kalbėti galėsime, kai žinosime galutines jų sudėtis“, – pirminę varžovų analizę baigė G. Krapikas.