Pirmoje rungtynių dalyje lietuviai priešinosi varžovams ir prasidėjus didžiajai pertraukai turėjo tik minimalų deficitą (32:33). Tačiau vėliau Prancūzijos krepšininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jos nepaleido iki finalinės sirenos.

Rezultatyviausi lietuvių gretose buvo Martynas Varnas ir Martynas Echodas, pelnę po 13 taškų. 12 taškų pridėjo Arnas Beručka. 9 –Laurynas Beliauskas.

„Prancūzijos komandos visada demonstruoja solidų žaidimą pasirengimo etape. Šios dienos rungtynės išryškino mūsų žaidimo silnąsias vietas. Tai buvo visiškai skirtingos rungtynės nei su Turkijos komanda.Galima sakyti, prancūzai visas rungtynes kontroliavo žaidimo eigą, – pripažino vyriausiasis treneris S.Štombergas. – Pralaimėjome dvikovas žaidžiant vienas prieš vieną ir kovojant dėl kamuolių. Tai ypač išryškėjo baudos aikštelėje (taškai baudos aikštelėje 26-42). Labai greitai kėlinių pradžioje susirinkome 4 komandines pražangas, kurios neleido kiečiau dengtis. Padarėme 22 klaidas, kuriomis jie pasinaudojo ir greito puolimo metu pelnė net 18 taškų. Tuo tarpu mes neatlikome nė vienos tikslios greito puolimo atakos. Trūko agresyvumo ir komandinio darbo ir puolant, ir ginantis. Vis dar ieškome geriausio penketuko, žaidėjų, kurie tarpusavyje puikiai jaustų vienas kitą. Žaidžiant sunkias rungtynes su šeimininkais pasimato ir žaidėjų charakterio savybės – kurie kovoja iki galo, o kurie tik laukia rungtynių pabaigos“.

Sekmadienį Sen Šamono mieste lietuviai žaidė su Vokietijos bendraamžiais.

18-metės atsirevanšavo suomėms

Europos čempionatui, kuris liepos 30-rugpjūčio 9d. vyks Slovėnijoje, besirengianti Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) merginų rinktinė kontrolinėse rungtynėse Vilniuje atsirevanšavo Suomijos bendraamžėms 62:48 (12:10, 17:15, 12:10, 21:13).

Nors Lietuvos rinktinė nežymiai pralaimėjo kovą dėl kamuolių (39-42), lietuvės tiksliau atakavo krepšį iš visų distancijų, mažiau klydo (20-29), perėmė daugiau kamuolių (18-7).

Rezultatyviausia šeimininkių gretose buvo Rasa Knyzaitė, pelniusi 17 taškų, po 10 taškų įmetė Gabija Meškonytė ir Dovilė Štrimaitytė.

Šeštadienį (07.04) lietuvės nusileido varžovėms 55:59.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)