Anglijos čempionai savo meistriškumą ėmė demonstruoti nuo pat mačo pradžios ir po Chriso Ashtono bei George'o Kruiso žeminimų pirmavo 12:0. Vis dėlto pirmajame kėlinyje Remi Lameratas sugebėjo sušvelninti atsilikimą ir įpusėjus rungtynėms „Saracens“ pirmavo tik 5 taškais.

Po Anglijos superžvaigždės Oweno Farrello baudos smūgio Londono klubas įgijo 8 taškų persvarą, tačiau „Clermont Auvergne“ žaidėjas Nickas Abendanonas sušvelnino atsilikimą iki minimumo (15:14). Lemiamomis minutėmis „Saracens“ narys Alex'as Goode'as prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote, dar vieną tikslų baudos smūgį pridėjo O. Farrellas ir Londono klubas antrus metus iš eilės į viršų kėlė Čempionų taurę.

Londono ekipos skrydis į Europos viršūnė buvo paremtas kieta gynyba, didele koncentracija ir beprotišku noru laimėti. Žaidimas ne visada buvo gražus, bet šiais metais „Saracens“ regbininkai atrado naujas puolimo schemas, kurios leisdavo jiems dominuoti rungtynių pradžiose.

Pirmąjį žeminimą finale tarsi simboliškai atliko Ch. Ashtonas. Jam tai buvo 37-asis žeminimas Europos taurės turnyruose ir pagal šį rodiklį jis tapo rekordininku. Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas iš Australijos kilęs Anglijos rinktinės regbininkas Billy Vunipola.

„Mes sunkiai dirbome pastaruosius 5-6 metus. Man didelis malonumas būti dalimi šios grupės. Labai sunku yra patekti į tokio turnyro finalą, o laimėti du kartus iš eilės yra labai malonu. O, tai, kad tapau daugiausiai žeminimų atlikusiu žaidėju, man yra tarsi vyšnia ant torto“, – BBC sakė Ch. Ashtonas.

„Saracens“ ekipa dažnai vadinamas geriausia sporto komanda visame sporto pasaulyje. Klubas sugeba užsiauginti nemažą dalį Anglijos rinktinės žaidėjų, tuo pat metu prisivilioja ir dar geresniais paverčia patyrusius ir kartais nuvertintus užsienio žaidėjus, beveik kasmet kovoja čempionatų finaluose, išlaiko ir augina sirgalių bazę ir tuo pat metu yra pelninga organizacija.

Antrajame pagal pajėgumą Europos turnyre – Iššūkio taurėje – triumfavo Paryžiaus „Stade Francais“ regbininkai. Jie finale 25:10 (10:10) nugalėjo „Gloucester“ (Anglija) komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)