Konvencijoje dalyvaus daugiau nei 300 asmenų iš skirtingų Europos lengvosios atletikos federacijų, Europos atletikos organizacijos („European Athletics“) ir partnerių delegacijų. Beje, tai nebus pirmas kartas, kai šis renginys organizuojamas Lietuvoje, kadangi 2017 metais Vilniuje vyko jubiliejinis dešimtas Europos atletikos kongresas-konvencija.

Balandžio mėnesį Belgrade surengtas Europos atletikos rinkiminis kongresas, kurio metu buvo perrinktas organizacijos prezidentas Dobromiras Karamarinovas, o Lietuvos lengvosios atletikos federacija laimėjo konkursą šiemet organizuoti jau šešioliktą Europos atletikos konvenciją. Šis renginys suteiks galimybę dalyviams edukuotis, socializuotis, bendradarbiauti, planuoti.

Įvairūs susitikimai, diskusijos ir darbo sesijos vyks „Vilniaus Grand Resort“ viešbutyje, o „Golden Tracks“ apdovanojimų ceremonija – spalio 21 d. „Compensa“ koncertų salėje. Joje bus apdovanoti geriausi Europos metų lengvaatlečiai.

Svarbiausia konvencijos dalis – „Golden Tracks“ ceremonija, kurią tiesiogiai transliuos LRT Plius televizija, portalas lrt.lt ir „European Athletics“ Youtube kanalas, o viena iš renginio vedėjų bus pernai karjerą baigusi olimpietė Agnė Šerkšnienė.

Pernai geriausia Europos lengvaatlete buvo išrinkta pasaulio ir Europos čempionė Femke Bol, o vyrų kategorijoje apdovanojimą gavo olimpiniai čempionai ir pasaulio rekordininkai Jakobas Ingebrigtsenas ir Armandas Duplantis. 2005 metais šį apdovanojimą laimėjo olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

2022 metais Estijos sostinėje Taline vykusiuose „Golden Tracks“ turėjome ir ryškų Lietuvos akcentą, kadangi kylančios žvaigždės titulą pelnė Mykolas Alekna. Šiuo apdovanojimu džiaugėsi ir Europos čempionė Elina Tzengko. Be sportininkų šventės metu apdovanojami bus treneriai ir kiti sporto karalienei nusipelnę žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją