Prieš dvejus metus pirmą kartą Vilniuje surengtame renginyje dalyvavo virš 2000 dalyvių, šiemet jų skaičius išaugo beveik keturis kartus.

Pusmaratonio varžybas laimėjo Remigijus Kančys, distanciją įveikęs per per 1 valandą 12,28 minutės. Antras liko Aurimas Skinulis (1:13:58), o trečią vietą užėmė Domantas Balsys (1:18:06).

Greičiausiai tarp moterų distanciją įveikusi maratonininkė Rasa Drazdauskaitė šiose varžybose liko ketvirta (1:18:11). Kita žinoma ilgų distancijų specialistė Živilė Balčiūnaitė užėmė dešimtą vietą (1:25:21).

„Nike We run Vilnius / DNB Pusmaratonis“ 5 kilometrų distancijoje 2000 bėgikų aplenkęs ir triumfavęs Justinas Beržanskis šiemet laimėjo visas varžybas kuriose dalyvavo, visgi, jam tai tik įžanga į pagrindinius sezono startus. Jam ir kitiems stipriausiems Lietuvos lengvaatlečiams tokios varžybos ne tik būdas papildyti kišenes piniginiais prizais, bet ir pasitikrinti savo formą.

Be J. Beržanskio varžybose dalyvavo ir daugiau profesionalių sportininkų, Lietuvos rinktinės narių. Po gimdymo į didįjį sportą grįžtanti Ž. Balčiūnaitė, Vaida Žūsinaitė, R. Drazdauskaitė, Remalda Kergytė, Vitalijus Afanasjevas ir kiti.

Visi kalbinti atletai vieningai teigė – varžybos pati geriausia treniruotė, o bėgime Vilniaus gatvėmis jie dar turi į ką paganyti akis ir pasidžiaugti bendra šventės nuotaika.

Visgi, neilgam. Sportininkų už dviejų savaičių laukia atsakingi startai Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurėje, kur bus išsidalintos vietos Lietuvos rinktinėje Europos komandiniam čempionatui.

„Kiek atsimenu, keturis paskutinius savaitgalius dalyvavau varžybose. Kitą savaitę vėl laukia vienos, o po to savaitė poilsio ir jau laukia rimti startai ant takelio. Lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose bėgsiu 3 000 m su kliūtimis. Ten reikia bėgti pirmam ir patekti į Europos komandinį čempionatą“, – kalbėjo J. Beržanskis.

Toms pačioms varžyboms ruošiasi ir pusės maratono distancijoje triumfavusi R. Drazdauskaitė. Jos vasarą laukia Europos čempionatas Ciūriche, 10 000 m Europos taurės varžybose ir 5 000 m Lengvosios atletikos federacijos taurėje.

Nors sportininkės tvarkaraštyje daugiau skambių startų šiemet, bet ji teigė, kad šiam bėgimui ruošėsi atsakingai.

„Varžovės stiprios, olimpietės, bet tikėjausi nugalėti. Specialiai treniruojamės šioms varžybom. Jos yra labai geras būdas pasitikrinti savo formą, be to, varžybos visada yra geriausia treniruotė“, – kalbėjo sportininkė.

Tropiniai karščiai Lietuvoje pakišo koją ne vienam bėgikui varžybose. Savo jėgų neapskaičiavę, neatlaikę karštos saulės į medikus kreipėsi nemažai žmonių, o kai kurie tiesiog smuko trasoje.

Bėgikai niurzgė, kad jiems visiems neužtenka vandens, medikai kaltino bėgikus nepasirūpinančiais galvos apdangalais. DELFI paklausė R. Drazdauskaitės kiek iš tikro reikia vandens bėgant pusę maratono. Jos atsakymas nustebino.

„Nuo oro priklauso. Išgeriam gal pusę litro, jei labai karšta. Daug tikrai negeriame, bet gaivinamės vandeniu, pilame ant galvos“, – sakė R. Drazdauskaitė.

Varžybų Vilniuje nugalėtojai ir rezultatai:

5 km

Vyrai:
Justinas Beržanskis: 15:46
Paulius Bieliūnas: 16:37
Regimantas Tarasevičius: 16:59

Moterys:
Loreta Kančytė: 19.11
Lina Batulevičiūtė: 19.24
Gintarė Smelstoriūtė: 20:08

10 km

Vyrai:
Dovydas Stašys: 34:35
Vitalijus Afanasjevas: 35:23
Danielius Bondorovas: 36:12

Moterys:
Milda Vilčinskaitė: 36:20
Vaida Žūsinaitė: 37:15
Monika Vilčinskaitė: 41:41

21,98 km

Vyrai:
Remigijus Kančys: 01.12.28
Aurimas Skinulis: 01.13.58
Domantas Balsys: 01.18.06

Moterys:
Rasa Drazdauskaitė: 01.18.11
Remalda Kergytė: 01.19.46
Živilė Balčiūnaitė: 01.25.19

Tarptautiniai „Nike“ organizuojami bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose, juose dalyvauja beveik 400 tūkst. bėgimo entuziastų.

„Šių metų bėgimo renginys – tikra bėgikų šventė, sutraukusi profesionalus, didelius ir mažus mėgėjus bei gausų būrį sirgalių. Labiausiai nudžiugino, o tuo pačiu ir nustebino tai, kad bėgikų neatbaidė mūsų šaliai nebūdingas karštis. Galime drąsiai teigti, kad čia buvo patys ištvermingiausi ir linksmiausi bėgikai, – sakė bėgimo renginio iniciatorė „Nike“ prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Smagu, kad per trejus metus paskutinį gegužės sekmadienį pavyko paversti didžiausia pavasarinio bėgimo švente. Tikėtina, kad ši tradicija dar ilgai bus tęsiama“.

Tarp dalyvių buvo ne tik pajėgūs Lietuvos lengvaatlečiai, bet ir žymūs Lietuvos visuomenės žmonės – atlikėjai Vaidas Baumila ir Jurga Šeduikytė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, televizijos laidų vedėjas Timūras Augucevičius, aktorius Dominykas Vaitiekūnas ir kiti.

Dauguma tiesiog mėgavosi bėgimu uždarytomis Vilniaus senamiesčio gatvėmis, o geriausi bėgikai varžėsi dėl piniginių ir rėmėjų prizų. Greičiausiai įveikęs pusmaratonio distanciją gavo 1500 litų, rėmėjų dovanų čekius, o visų trijų distancijų prizininkai dar po pasirinkta skrydį su „Air Lituanica“ oro linijomis.

Pirmieji jėgas išmėgino 10 km ir pusmaratonio distancijas nusprendę įveikti dalyviai. Jiems startas duotas 10 valandą ryte.

Bėgantys 10 km turėjo įveikti vieną ratą aplink senamiestį, o šturmuojantys pusę maratono – du ir dar papildomą atkarpą Gedimino prospektu, Totorių, Labdarių, Vilniaus, Liejyklos ir L. Stuokos Gucevičiaus gatvėmis.

13 valandą startavo 5 km bėgimas prasidėjo ir baigėsi identiškai pirmosioms dviem distancijoms, tik 5 km bėgikai ties Rotuše kirto kampą ir ties Užupio angelu nesuko aukštyn į Užupį. T. Vrublevskio gatvėje buvo surengtas ir specialus nemokamas vaikų bėgimas.

DELFI komanda tarp aktyviausių įmonių bėgime

DELFI redakcija aktyviai dalyvauja pagrindiniuose sporto renginiuose Vilniuje. Visas tris distancijas pasiryžo įveikti 23 redakcijos atstovai. DELFI komandą ir renginio dalyvius buvo galima palaikyti iš specialios DELFI sirgalių zonos Rūdininkų skverelyje.

Tarp 23 DELFI komandos atstovų buvo ir visą gyvenimą aktyviai sportuojančių, bėgimuose dalyvaujančių ištisus metus ir tik pradedančių. Aišku tik, kad bėgimo virusas redakcijoje užkrečia vis naujus žmones. Pirmuose bėgimuose DELFI deleguodavo iki dešimties atstovų, o šis skaičius dabar išaugo jau dvigubai.

„Bėgioti pradėjau tik praėjusiais metais. Tuo mane užkrėtė kolegos. Pradžioje įveikęs 5, o paskui ir 10 kilometrų suvokiau, kad viskas gyvenime įmanoma. Tad šįmet ir vėl suksime ratus po vasarišką Vilnių, klausysimės palaikymo šūksnių ir garsinsime DELFI vardą. Įdomiausia tai, kad mūsų komandoje ilgiausius nuotolius bėga merginos“, – sakė ne viename bėgime DELFI atstovavęs aktualijų reporteris Mindaugas Jackevčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)