Jau dešimt metų dirbančio su savanoriais įvairiuose renginiuose, „Velomaratono“ organizatoriaus Benedikto Vanago teigimu, renginys neįsivaizduojamas be savanorių pagalbos.

„Savanoriška veikla vis labiau plinta įvairiose srityse. Nors palyginus su kitomis pasaulio šalimis, Lietuvoje savanorystė dar tik įsibėgėja. Palaikome pačią savanorystės idėją, nes ji skatina visuomenės solidarumą bei stiprina pilietinę visuomenę. Patiems savanoriams tokia veikla padeda įgyti naujos patirties, geriau save pažinti bei užmegzti naujų pažinčių. Visada laukiame naujų, energingų žmonių, nebijančių iššūkių, bei kviečiame prisijungti prie mūsų komandos“, - teigė Benediktas Vanagas.

Vienų iš „Velomaratono“ partnerių atstovė Dovilė Grigienė teigia, kad Lietuvoje auginama ne tik dviračių kultūra, bet palaikoma ir savanorystės idėja.

„Savanorystė yra svarbi įsitraukimo į bendruomenės gyvenimą dalis, nes savanoriaudami mes darome gerus ir prasmingus darbus (...). Palaikome šį „Velomaratono“ kvietimą, kuris kiekvienam leis ne tik pasidalinti savo laiku, žiniomis ir patirtimi su kitais, bet ir tobulėti bei išmokti naujų dalykų“, – pažymėjo D. Grigienė.

Visi norintys savanoriauti „Velomaratone“ kviečiami registruotis oficialioje renginio svetainėje velomaratonas.lt ir užpildyti savanorio anketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)