Per pastaruosius 21 metus Jungtinėje Karalystėje tai buvo trečias atvejis, kai boksininkas mirė nuo ringe patirtų sužalojimų. Kraupia drama pasibaigusi dvikova vyko Glazgo „Radisson Blu“ viešbutyje praėjusį ketvirtadienį, o maždaug po paros ligoninėje M. Towellas mirė taip ir neatgavęs sąmonės.

M. Towellas greta ringo susmuko penktame svorio kategorijos iki 69 kg dvikovos raunde, netrukus po to, kai po praleistos varžovo smūgių lavinos teisėjas Victoras Loughlinas sustabdė akistatą. Boksininkas į nokdauną buvo pasiųstas ir kiek anksčiau, tačiau dar sugebėjo atsistoti ant kojų ir tęsti dvikovą.

Skandalingosios dvikovos vaizdo įrašai internete pasirodė tik prabėgus daugiau nei parai po jos pabaigos, kuomet pasaulį apskriejo žinia apie boksininko mirtį.

Įvykis sukrėtė visą britų bokso bendruomenę, o pats varžovą smūgiais į mirtį palydėjęs D. Evansas iki šiol sunkiai renka žodžius.

„Aš jaučiuosi atsakingas dėl šio įvykio. Negaliu liautis galvojęs apie Mike‘ą ir jo vargšę šeimą. Visos mano mintys yra su jais. Tai yra šlykštu, baisu. Galiu galvoti tik apie jo dvejų metų vaikelį, jo merginą ir šeimą, kurie Mike‘o daugiau nebepamatys. Aš jaučiuosi kaltas, kadangi mes buvo du žmonės, kurie vienas kitą daužėme kumščiais – tai yra jausmas, su kuriuo aš būsiu priverstas gyventi kartu“, – apmaudą liejo boksininkas.

„Jaučiuosi taip, lyg būtų iškeliavęs vienas iš mano šeimos narių. Vos išgirdęs apie Mike‘o mirtį pagalvojau apie tai, kad reikia mesti boksą. Tačiau dabar mąstau, kad tiesiog reikia padaryti pertrauką ir iškovoti britų čempiono titulą Mike‘o atminimui“, – kalbėjo D. Evansas, per savo karjerą laimėjęs 12 iš 17 savo profesionalių bokso kovų.

D. Evansas pripažįsta, kad prieš lipdami į ringą boksininkai suvokia rizikos lygį, tačiau pernelyg giliai apie galimas pasekmes nemąsto.

„Tai yra žiauru. Tokioje situacijoje atsidūriau pirmą kartą ir niekam nelinkiu pajusto to paties“, – kalbėjo boksininkas.

Mirusio M. Towello draugė Chloe Ross atskleidė, kad boksininkas „ramiai“ mirė vėlų penktadienio vakarą, po beveik parą trukusių medikų mėginimų išgelbėti jo gyvybę.

„Mike‘ui buvo užfiksuotas smegenų kraujavimas ir ištinimas“, – ji parašė feisbuke ir pripažino, kad M. Towellas sveikatos problemų turėjo jau anksčiau.

„Jis skundėsi galvos skausmais jau keletą savaičių, tačiau galvojome, jog tai yra migrena, susijusi su stresine būsena prieš kovą. Tai buvo ilgiausios 24 valandos mūsų gyvenime. Mano vaikelis prarado savo tėvą, tačiau turėtų juo didžiuotis“, – teigė moteris. Tiesa, M. Towellui atstovaujanti komanda paskelbė, kad apie jokius sportininko galvos skausmus iki šiol nebuvo girdėję – boksininkas niekuo nesiskundė ir buvo sveikas.

Škotijoje jau atidarytos sąskaitos, į kurias galima pervesti pinigų žuvusio sportininko šeimai paremti.

Galima pažymėti, kad mirtimi pasibaigusiai boksininkų dvikovai vadovavęs arbitras V. Loughlinas dirbo ir per skandalingąją bokso kovą pavasarį, kuomet Chrisas Eubankas ringe kraupiai sudaužė Nicką Backwellą – boksininkas po kovos buvo išgabentas į ligoninę, jam diagnozuotas kraujavimas smegenyse. Nors sportininko gyvybę medikai išgelbėjo, boksininkas paskelbė baigiantis karjerą ir daugiau niekada nežengsiantis į ringą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)