Nors generaliniu kursu jachtos turėjo įveikti 80 jūrmylių, tačiau dėl nuolatinio laviravimo priešpriešiniu vėju įgulos nuplaukė beveik dvigubai daugiau.

Įgulų sėkmė šiame etape buvo atiduota į vairininkų rankas. Nors distancijoje varžovai praleido nuo 20 iki 30 valandų, užsnūsti neleido nuolatinis priešpriešinis vėjas.

„Prie silpno ir permainingo vėjo labai svarbūs vairininko taktiniai sprendimai. Atspėti, kur vėjas bus stipresnis – pakankamai sudėtinga ir čia jau yra šiek tiek loterijos – pasiseks ar ne“, – sakė vyriausias regatos teisėjas Rolandas Žentelis.

Pirmieji finišą antradienį 5:04 val. ryte pasiekė daugkartiniai Lietuvos regatų nugalėtojai su „Jigy Jigy“ jachta (kap. Š. Sodeika). Tiesa, šįkart įgulai pergalė nebuvo tokia lengva kaip įprastai. Visą distanciją atkakliai juos vijosi jachta „Keturi vėjai“ – pastarieji pirmavo jūroje, tačiau Klaipėdos uoste „Jigy Jigy“ atsikovojo lyderio pozicijas ir laviruotėje juos aplenkė.

Pasiekęs uostą „Keturių vėjų“ kapitonas Adomas Janulionis juokavo, kad jų įgula buvo džentelmeniška ir tiesiog savo priešininkams praleido pirmus.

Jiems iš paskos atskubėjo klaipėdiečių jachta „Esox“, kuri kaip ir „Keturi vėjai“, Kuršių marių regatoje dalyvauja pirmą kartą. Nors jachta nauja, tačiau ja plaukia praėjusių metų Kuršių marių regatos čempionai, kurie tada pergalę pasiekė jachta „Baraka“.

Iš viso šių metų jubiliejinėje Kuršių marių regatoje dalyvauja 54 jachtos ir 280 buriuotojų. Visos jachtos pagal jų techninius parametrus suskirstytos į 8 grupes.

Perskaičiavus rezultatus antrame etape pirmą vietą nulinėje grupėje arba „RS-280“ monotipų klasėje iškovojo „Raganosis Eltel“, antrą – „Hornas“, trečią – „Barta“.

Pirmoje grupėje po perskaičiuotų rezultatų laimėjo jau kartą Kuršių marių nugalėtoja buvusi estų jachta „Katarina Jee“. Antri liko „Rondo“, treti – „Esox“.

Antroje grupėje pirmą vietą išplėšė „Kirkė“, antrą – „Propaganda“, trečią – „Belone“.

Trečiosios grupės lyderis po perskaičiuotų rezultatų buvo jachta „Eglė“, antrą vietą užėmė „Idea Fix“, trečią – „Gosail.lt Vakarynė“.

Ketvirtoje grupėje pirmavo „Nida“, antrą vietą užėmė „Avia Vita“, o trečią – „Ultra“.

Kaip visada atkakli kova vyko penktoje grupėje, kurią buriuotojai juokais vadina „Vilniaus čempionatu“, nes joje plaukia beveik visi vilniečiai. Penktoje grupėje po perskaičiuotų rezultatų pirmą vietą užėmė Vilniaus jachtklubo komandoro Lino Baublio vadovaujama jachta „Vėtra“. Antrą vietą užėmė Algirdo Žižio vadovaujama jachta „Vėtra“, o trečias liko jo sūnaus – Tado Žižio vadovaujama jachta „Pandora“.

Šeštoje grupėje po perskaičiuotų rezultatų pirmi buvo „La Vacance“, antri – „Nika“, o treti – „Festina“.

Paskutinėje septintoje grupėje pirmą vietą iškovojo „Vilma“, antra liko „Esmeralda“, o trečia – „Terra“.

Po plaukimo išvargusius pirmuosius buriuotojus paryčiais, o kitus – jau įdienojus Nidos uoste pasitiko regatos organizatoriai ir sveikino pasiekus krantą su šaltu „Volfo Engelman“ „Baltos Pintos“ alumi.

Antradienio vakarą Kuršių marių regata oficialiai persikėlė į Nidos uostą. Pasveikinęs buriuotojus atvykus į Neringą, miesto meras Darius Jasaitis Kuršių marių regatos 60 metų jubiliejaus proga buriuotojams įteikė dovaną – prieplaukoje atidengė simbolinį atminimo kliuzą (anga laivo borte inkaro grandinei išleisti - DELFI).

Vakare Nidos prieplaukoje vyko pirmųjų dviejų etapų nugalėtojų apdovanojimai. Vėliau buriuotojai ir poilsiautojai linksminosi grupės „Old City Band“ koncerte.

Pailsėję naktį, trečiadienį 10 val. Kuršių marių regatos varžovai startavo trečiame „Ecoservice“ etape. Panašu, kad jachtoms šio etapo varžybos bus malonesnės ir lengvesnės – po liūties naktį oras šiek tiek gaivesnis, pučia maždaug 6 m/s vėjas, o etapo distancijos ilgis – apie 30 jūrmylių.

Bendroji įskaita:
Bendroji įskaita

Bendroji įskaita
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)