Jis pažadėjo, kad jau šį penktadienį (vasario 3-ią d.) surengs specialią spaudos konferenciją, kurioje atskleis „daug lietuvių pusę kompromituojančios informacijos“.

V. Aminovas žada atskleisti ir tai, ko Lietuva iš tikrųjų norėjo manais už leidimą Donatai Rimšaitei dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse.

Pateikiame šio interviu ištraukos vertimą.

- Ar po Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) sprendimo dar liko kokių nors šansų, kad D. Rimšaitė Rusijos rinktinės sudėtyje visgi dalyvaus Londono olimpiadoje?

- Šansų beveik neliko. Lietuviai savo sesijai specialiai pasirinko tokį laiką - sausio pabaigą. Terminas pateikti apeliaciją dėl jų sprendimo jau praėjo.

- Kokių veiksmų dabar imsis RŠPF?

- Mes kovosime iki galo dėl to, kad D. Rimšaitė atstovautų Rusijai Londone! Yra du variantai: arba mes kreipiamės į Sporto arbitražo teismą Lozanoje, arba rengiame specialų kreipimąsi į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentą Jacquesą Rogge'ą.

Kai buvo atvykęs į Rusijos olimpinio komiteto (ROK) šimtmečio šventimo iškilmes Sočyje, jis D. Rimšaitės dalyvavimo olimpiadoje klausimu visiškai palaikė rusų pusę. Prašysime pono J. Rogge'o sudaryti specialią komisiją, kuri peržiūrėtų šį klausimą.

- Kodėl lietuvių pusė taip įširdo ant D. Rimšaitės ir uždegė jai raudoną šviesą?

- Tai paprasčiausia politika ir nieko daugiau. Kai D. Rimšaitė 2010 metų pabaigoje pervažiavo į Maskvą pas savo būsimą vyrą, LTOK nė negalvojo jai daryti kliūčių. Bet iškart po Naujųjų metų, Lietuvos Vyriausybė nuleido reikalavimą iš viršaus - neleisti D. Rimšaitei atstovauti Rusijai. To neslepia ir patys Lietuvos sporto veikėjai.

LTOK generalinis sekretorius: V. Aminovas jaučiasi visagalis

Vytautas Zubernis (pirmas iš kairės)
LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis nesibaigiantį V. Aminovo komentarų Rusijos žiniasklaidai srautą pavadino visišku absurdu ir sąmoningu purvo liejimu, keršijant lietuviams už nepalankų sprendimą.

„Galiu vienareikšmiškai patvirtinti, kad niekas iš mūsų nesikalbėjo nei su Vyriausybe, nei su Užsienio reikalų ministerija, nei su Prezidentūra. Tokie pareiškimai – visiška nesąmonė.

Lygiai kaip ir kalbos, neva D. Rimšaitės klausimas buvo keliamas tariantis, kam siekti teisės organizuoti olimpinį krepšinio atrankos turnyrą. Juk tai absoliučiai nesusiję dalykai.

Deja, niekaip negalime užkirsti kelio V. Aminovo komentarams. Juk nepradėsime su juo teistis. Mes kalti tik tuo, kad esame Lietuvos, o ne kokios didžiulės valstybės olimpinis komitetas. V. Aminovas yra milijardierius, todėl jaučiasi visagalis ir niekaip nesupranta, kaip kažkas drįso jam pasipriešinti“, – kalbėdamas su DELFI, rankomis skėsčiojo V. Zubernis.

* * *

Primename, kad praėjusį penktadienį LTOK generalinės asamblėja ryžtingai ir beveik vienbalsiai (49-iems nariams balsavus už, vienam - prieš ir septyniems susilaikius) priėmė sprendimą penkiakovininkei D. Rimšaitei nedaryti išimties ir neleisti jai Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

Praėjus porai dienų po šio įvykio V. Aminovas, duodamas interviu portalui „gazetu.ru“, pareiškė, kad su LTOK prezidentu Artūru Poviliūnu dar per 2011 metų gruodį vykusį ROK šimtmečio jubiliejų neva buvo pasiektas žodinis susitarimas, jog D. Rimšaitei bus suteiktas leidimas kovoti dėl olimpinio medalio, tačiau kažkodėl lietuviai lemiamu metu jį pamiršo.

„Susitikimo metu buvo paliestas ir olimpinio krepšinio atrankos turnyro surengimo Lietuvoje klausimas. Rusijos krepšinio federacijos (RKF) prezidentas sutiko, kad Rusija nusileis Lietuvai, jei ši išspręs prašymą dėl penkiakovininkės. Vėliau jis dar paprašė savo kolegos iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) A. Poviliūnui apie tai priminti. Tačiau galiausiai jie spjovė į mus“, - aiškino jis.

Viačeslavas Aminovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)