Praėjusį savaitgalį sportininkė Vilniuje laimėjo 10 km bėgimo varžybas „Bėkime su Živile Balčiūnaite“, kuriame varžėsi su beveik puse tūkstančio žmonių ir nugalėjo tarp moterų (35:40 min.), aplenkusi tokias sportininkes kaip olimpietę maratoninkę Remaldą Kergytę ar klaipėdietę, didelę bėgimuose patirtį sukaupusią Gytę Norgilienę.

- Savaitgalį nugalėjai 10 km Živilės Balčiūnaitės bėgime. Pati vardo savininkė nebėgo, ar tai leido manyti, jog nugalėti trasoje sunku nebus?

- Niekada nenurašau savo varžovių, todėl prieš bėgimą tiesiog buvau susikaupusi ir žinojau, kad reikės pakovoti, juolab, kad Remalda Kergytė jau patyrusi stajerė, maratonininkė. Aišku, sau kėliau aukščiausius tikslus.

- Tai jau ne pirmas bėgimas, kuriame dalyvavai šį sezoną – gal gali išvardinti dalyvautus bei juose užimtas vietas?

- Tiesą sakant, tai man vienos iš paskutinių varžybų šį sezoną. Vis dar neturėjau poilsio po vasaros sezono stadiono takelyje. Birželį dalyvavau Europos komandiniame čempionate, kuris vyko Kaune ir 3000 m kliūtiniame bei 5000 m bėgimuose užėmiau antras vietas. Vėliau „Karlstad Grandprix“ varžybose Švedijoje pasiekiau geriausią sezono rezultatą 3000 m kliūtiniame bėgime (10.02,70) ir buvau trečia. Rugpjūtį dalyvavau Pasaulio studentų universiadoje, kur 3000 m kliūtiniame bėgime užėmiau 8 vietą. Debiutiniame pusės maratono DNB bėgime finišavau antra. Na, ir dabar „Bėkime su Živile Balčiūnaite“ bėgime nugalėjau.

- Kokios dažniausiai piniginių prizų sumos komerciniuose startuose? Ar žinai, kaip jos skiriasi nuo kitose šalyse vykdomų varžybų?

- Piniginiai prizai priklauso nuo varžybų rango ir sportininkų lygio, taip pat kartais ir nuo rezultato, kurį jie pasiekia. Didelės žvaigždės uždirba tikrai daug, nes vien jų dalyvavimas varžybose yra didelis prestižas, o kitiems sportininkams - kaip pavyksta. Užsienyje prizai gali svyruoti nuo kelių šimtų iki keliasdešimt tūkstančių eurų, Lietuvoje jie daug kuklesni. Tiksliai negaliu pasakyti, nes pati ne per dažniausiai dalyvauju komerciniuose startuose. 

- Kokie atstumai tau bėgti yra optimaliausi? Ar ilgesnių distancijų bėgimas padeda pasiruošti trumpesniems bėgimams manieže žiemą ir stadione vasarą?

- Kol kas mano pagrindinės distancijos yra 3000 m su kliūtimis ir 5000 m. Manau, šiuo metu jose galiu pasiekti geriausių rezultatų. Trumpesni atstumai pakelia greitį, o ilgesni, tokie kaip 10 km ar pusė maratono – ugdo ištvermę, todėl sezono pabaigoje ar pasiruošimo periodu yra labai naudingi.

- Šiais metais debiutavai ne tik pusmaratonyje, bet ir televizijoje - filmavaisi „Wellwoman“ vitaminų moterims reklamoje. Ar padaugėjo žmonių dėmesio? Gatvėje tave kiti atpažįsta?

- Tikrai ne. Kaip ir seniau, taip ir dabar gyvenu ramiai, niekas pirštais nebado. Atpažįsta nebent tie žmonės, kurie domisi lengvąja atletika arba patys dalyvauja įvairiose varžybose.

- Kaip leidi laisvalaikį, jei nebėgi: mokaisi, darbuojiesi?

- Prieš kelerius metus baigiau vadybos ir verslo administravimo studijas Vilniaus universitete, šiuo metu studijuoju magistratūrą Mykolo Romerio universitete. Laisvalaikiu mėgstu gaminti sapnų gaudykles ar tiesiog susitikti su draugais, pasivaikščioti po miestą, skaityti knygas. Apskritai laisvo laiko mažai, po sunkių treniruočių kartais norisi tik lovoje gulėti.

- Kokie dar bėgimai nusimato šį rudenį? Gal jau pradėsi ruoštis ateinančiam uždarų patalpų sezonui? Kokius tikslus sau keli?

- Lapkričio 10 dieną bėgsiu pusmaratonį Lenkijoje, tai bus mano paskutinės varžybos šį sezoną. Pailsėjusi kelias savaites pradėsiu ruoštis žiemos sezonui. Pagrindiniai tikslai, manau, bus keliami vasarai - konkrečiau Europos čempionatui Ciuriche. Pirmiausiai reikia įvykdyti normatyvą (9:55,00), o tada kuo sėkmingiau realizuoti save.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)