Tvirtos šeimos tradicijos

Regis, jo ateitis buvo nulemta vos išvydus pasaulį. Pasikeitė jau trys kartos, o Garastų giminės medžio šakos, prasidėjusios 1932-aisiais gimus būsimam Kauno „Žalgirio“ klubo ir Lietuvos rinktinės vairininkui, sunokinti vaisiai tebekrenta į sporto dirvą.

Su žmona, buvusia lengvaatlete Irena V. Garastas užaugino du vaikus: Virginijų ir Jolantą. Abu jie mokėsi tuomečiame Kūno kultūros institute, be to, Virginijus žaidė krepšinį, kuriuo užkrėtė ir savo vyresnįjį sūnų Vladą.

Pastarasis jaunystėje aštuonerius metus treniravosi garsiausio senelio auklėtinio Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje, žaidė tarptautiniuose jaunimo turnyruose, bet dėl kelio traumų galiausiai krepšinį turėjo mesti.

Nauja V. Garasto aistra tapo boksas. Kaunietis ne tik pats boksavosi, bet ir mokė kitus. Jaunųjų sportininkų treniruotėse jis pavaduodavo laikinosios sostinės trenerį Jurijų Kolyčevą, kuomet šis su garsiausiu savo auklėtiniu, pasaulio čempionato prizininku ir Londono olimpinių žaidynių dalyviu Egidijumi Kavaliausku išvykdavo į užsienį.

„Sportas man visada buvo prie širdies: krepšinis traukė kaip komandinis žaidimas, boksas ar sunkioji atletika – kaip asmeninis iššūkis, su kuriuo turi susidoroti vienas pats“, – DELFI pasakojo V. Garastas, kurio jaunesnysis brolis Rokas dirba treneriu Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Prieš metus V. Garastas paliko Kauną ir persikraustė į Klaipėdą, kad galėtų būti arčiau savo širdies draugės. Šalies sunkiosios atletikos sostine vadinamame uostamiestyje jam atsivėrė ir naujos karjeros perspektyvos: buvusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento anūkas neseniai priėmė pasiūlymą tapti vienu LSAF vadovų.

Lūkesčius atideda ateičiai

Praėjusį ketvirtadienį V. Garastas su LSAF viceprezidentu Bronislavu Vyšniausku išskrido į Tel Avivą (Izraelis), kur dalyvavo Europos sunkiosios atletikos federacijos kongrese.

Šią savaitę prie jų prisijungs ir keturi Lietuvos sunkiaatlečiai, startuosiantys šeštadienį prasidėjusiose Senojo žemyno pirmenybėse.

Svorio kategorijos iki 94 kg. varžybose rungsis praėjusio Europos čempionato bronzinis prizininkas Žygimantas Staniulis ir Donatas Anuškevičius, svorio kategorijoje iki 105 kg. jėgas bandys Sergejus Lichovojus ir komandos veteranas Ramūnas Vyšniauskas.

„Į aukštas pozicijas nepretenduosime. Jei pakliūtume į dešimtukus, būtų labai gerai. Mums tai bus tiesiog repeticija prieš pasaulio čempionatą. Todėl ir vešime į Tel Avivą tik keturis sportininkus, nes kelionė – brangi“, – DELFI teigė lietuvių rinktinės treneris B. Vyšniauskas.

Lapkritį Almatoje (Kazachstanas) vyksiantis planetos čempionatas dvigubai svarbus, nes jame sunkiaatlečiai pradės atranką į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Anot B. Vyšniausko, Lietuvos rinktinės tikslas – per dvejus metus valstybių reitinge užimti ne žemesnę nei 24-ą vietą, kuri šaliai garantuotų tris olimpinius kelialapius.

Primename, kad į 2012 metų Londono žaidynes nepateko nė vienas Lietuvos sunkiaatletis.

Baigia atlikti bausmę

Grumtis dėl olimpinės atrankos reitingo taškų lietuviams jau galės padėti Aurimas Didžbalis.

Dėl dopingo vartojimo dvejiems metams diskvalifikuotas ir Europos vicečempiono titulo netekęs klaipėdietis savo sugrįžimą ant pakylos planuoja kitą mėnesį vyksiančiose Lietuvos pirmenybėse.

B. Vyšniausko teigimu, nors ir negalėjo dalyvauti varžybose, jo auklėtinis tebėra įspūdingos sportinės formos.

„Aurimas ir dabar taptų Europos čempionu, jei tik turėtų teisę dalyvauti. Visus tuos dvejus metus jis buvo labai geros formos, nuolat dirbo, treniravosi du ar tris kartus per dieną“, – tikino sunkiosios atletikos specialistas.

Primename, kad buvęs pasaulio jaunimo čempionas dopingo kontrolieriams įkliuvo 2012 metų Europos pirmenybėse, kuriose laimėjo sidabrą. Sportininko šlapimo mėginyje aptikta anaboliniams steroidams priskiriamo dehidrochlormetiltestosterono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)