28-erių plaukikas anksčiau yra atsivėręs apie depresiją, problemas dėl alkoholio vartojimo, rašo BBC.

Balandžio mėnesį dėl emocinės sveikatos problemų A. Peaty pasitraukė iš Didžiosios Britanijos čempionato.

„Geras mano draugas pasakė, kad aukso medalis yra šalčiausias dalykas, kurį kada nors nešiosi. Todėl, kad tau atrodo, jog jis viską sutvarkys. Tačiau taip nėra“, – sakė A. Peaty.

Plaukikas pripažino, kad visos jį kamuojančios problemos dar labiau pablogėjo praėjusiais metais, kai buvo traumuotas ir išgyveno skyrybas su savo sūnaus mama.

Jam taip pat diagnozuotas dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromas (ADHD).

„Nutariau padaryti pertrauką, nes nuolat siekiau dar vieno aukso medalio ar pasaulio rekordo, tačiau paklausiau savęs – ar tai sutvarkys ir pagerins mano gyvenimą? Atsakymas buvo „ne“. Tad skiriu laiką tam, kad tikrai suprasčiau, kas aš esu, ko noriu iš gyvenimo ir tik tada medžiosiu auksą. Tikiuosi, kad atėjus olimpinėms žaidynėms, būsiu geroje situacijoje, dėkingas ir laimingas“, – kalbėjo jis.

A. Peaty beveik dešimtmetį dominuoja plaukimo krūtine rungtyje. Tokijo žaidynėse jis apgynė olimpinio čempiono vardą 100 m distancijoje, o per savo karjerą 8 kartus tapo pasaulio, 17 kartų – Europos čempionu.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks 2024 m. vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją