Turnyro Jekaterinburge organizatoriai A. Povetkino „bokso kriauše“ pavertė prancūzą Johanną Duhaupas.

Varžovas buvo rastas greičiau nei per pusdienį, nors turnyro organizatoriai skelbia, neva J. Duhaupas ir buvo „atsarginis kovotojas“ šiame turnyre. Galingai sudėtas, bet tokiam iššūkiui nepasirengęs 35-erių varžovas stojo į dvikovą su Rusijos bokso superžvaigžde ir, triumfuojant publikai, buvo nokautuotas šeštajame raunde. Po vieno iš galingų smūgių prancūzas tiesiog nuvirto ringo kampe.

Kaip didžiuodamiesi skelbia turnyro organizatoriai, šį dvikova buvo įskaitinė, o po jos A. Povetkino sąskaitoje yra 31 pergalė ir 1 pralaimėjimas. Nokautuotojo prancūzo J. Duhaupas sąskaitoje – 34 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

Šį įvykį skandalingu pavadino netgi kai kurie Rusijos sporto ekspertai, o dvikovos eigą nušvietė tik dalis šalies sporto žiniasklaidos.

Dar prieš kovą, vidurdienį, A. Povetkino pusėn stojo buvęs Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, pareiškęs, kad jam „gaila sportininko ir rusai toliau yra atakuojami dėl nesuprantamų priežasčių“, o „uždaru režimu“ kovai ruošęsis sportininkas negalėjo būti pagautas vartojęs dopingo, lyg tyčia, renginio išvakarėse.

Pats A. Povetkinas dėkojo už jam išreikštą paramą.

„Norėtųsi padėkoti už palaikymą. Aš atsiprašau, kad neįvyko kova su B. Stiverne‘u. Čia kažkokia tradicija – likus kelioms dienoms iki kovos rasti dopingo. Aš tikiuosi, kad viskas paaiškės. Labai išgyvenau dėl susidariusos situacijos. Manau, kad B. Stiverne‘as kovai apskritai atvyko nepasirengęs“, – aiškino rusas.

Primename, kad skandalas kilo po Pasaulio bokso tarybos (WBC) vadovo meksikiečio Mauricio Sulaimano pareiškimo. Jis paskelbė, kad A. Povetkino prieš kovą duotame mėginyje rasta draudžiamo preparato ostarino, paskelbta, kad numatyta dvikova tarp ruso ir B. Stiverne‘o gali vykti, bet jos rezultatas oficialiai nebus pripažintas.

Netrukus pats haitietis oficialiai paskelbė, kad kovoti su A. Povetkinu atsisako, o pats rusas kurį laiką neva bandė atsiprašinėti, tačiau vėliau sutiko dalyvauti bokso farsu tapusioje dvikovoje.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai A. Povetkinas pagautas susitepęs. Šių metų pavasarį ruso dopingo testas taip pat buvo teigiamas ir dėl to neribotam laikui nukelta suplanuota dvikova dėl WBC sunkiasvorių čempiono diržo su 30-mečiu amerikiečiu Deontay Wilderiu.

Tiesa, A. Povetkinas vėliau išsisuko, nes buvo įrodyta, kad jo kraujyje rastą meldoniumą vartojo iki sausio 1 d., kai šis dar nebuvo uždraustas.

A. Povetkinas savo titulų kolekcijoje turi olimpinį, pasaulio ir Europos aukso medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)