Švedai į priekį išsiveržė jau 2-ąją rungtynių minutę, bet Suomijos rinktinė į pirmąjį varžovų įvartį žaibiškai atsakė tuo pačiu.

Visgi tai buvo praktiškai viskas, ką šeštadienio vakarą Kelne nuveikė Suomijos atstovai. Nuo antrojo kėlinio aikštėje ėmė dominuoti jų kaimynai švedai, pelnę dar tris įvarčius be atsako ir užtikrintai žengę į pasaulio čempionato finalą.

„Trijų karūnų“ dominavimą aikštėje puikiai atspindi ir smūgių į vartus skaičius. Švedija per rungtynes į varžovų vartus atliko 41 smūgį, Suomija – 23.

Švedai užsidirbo 6, o suomiai – 10 baudos minučių.

Rezultatas

Švedija – Suomija – 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

2' Alexanderis Edleris [1-0]
5' Joonas Kemppainenas [1-1]
25' Johnas Klingbergas [2-1]
35' Williamas Nylanderis [3-1]

54' Joakimas Nordstromas [4-1]

Vėlų sekmadienio vakarą vyksiančiame finale Švedijos ledo ritulininkai kovos su Kanados rinktine, kuri pirmajame pusfinalyje dramatiškai 4:2 nugalėjo Rusiją, nors atsiliko 0:2.

Suomiai ir rusai kovos dėl bronzos medalių.

Paskutinį kartą pasaulio čempionais Švedijos ledo ritulininkai tapo 2013-aisiais. Kanados rinktinė yra dviejų paskutinių pasaulio čempionatų (2015, 2016 m.) laimėtoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)