Infekcija diagnozuota keturiems asmenims: sportinės gimnastikos rinktinės vyriausiajam treneriui Andrejui Rodionenkai, jaunimo olimpinių žaidynių čempionui Sergejui Naidinui, taip pat dviem bazės darbuotojams.

Rusijos žiniasklaida stebisi, kodėl greta Maskvos įsikūręs olimpinis centras ir atletų kaimelis, kitaip nei panašūs kompleksai Sočyje ar Kislovodske, nebuvo uždarytas paskelbus karantiną.

Vietoje to jame izoliavosi ir toliau treniravosi daugiau nei šimtas sportininkų – gimnastai bei sinchroninio plaukimo atstovai.

Iš viso specialiu režimu veikusioje bazėje gyveno maždaug du šimtai žmonių.

„Mes gyvenome čia labai ilgai ir viskas buvo tvarkoje. Bet tuomet pas mus perkėlė sportininkų iš Krugloje Ozero bazės. Jiems nebuvo atlikti koronaviruso testai. Laimei, mes atskyrėme grupes vieną nuo kitos, senbuviai neturėjo tiesioginio kontakto su naujokais“, – guodėsi Rusijos ritminės gimnastikos rinktinės vyriausioji trenerė Irina Viner.

Susirgę rinktinės atstovai ir Novogorsko olimpinio centro darbuotojai toliau bus gydomi ligoninėje.

Remiantis oficialiais duomenimis, Rusijoje koronavirusu užsikrėtė 3,5 tūkst. žmonių, mirė 30.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)