Kaip skelbia gazeta.ru, 24-erių metų sportininkė konferencijoje piktinosi tuo, kaip su ja buvo elgiamasi LTOK Generalinėje asamblėjoje.

„Maniau, kad Generalinėje asamblėjoje man leis pasisakyti, bet atskridusi į Vilnių sužinojau, kad to nebus. Mane į salę įleido tik tada, kai sprendė mano klausimą. Daugelis buvo nusistatę prieš mane. Žurnalistai puolė ne tik mane, bet ir mano motiną, kuri dukart pravirko. Kaip apskritai gali būti normalu užduoti motinai tokį klausimą: „Ar jums ne gėda už tokią dukrą?“ Argi tai profesionalu?“, - rusams stebėjosi ji.

D. Rimšaitė taip pat metė kaltinimus LTOK, kad pranešus apie galimą savo išvykimą jo atstovai pagrasino sužlugdyti jos karjerą.

„Lietuvoje tęsti savo sportinę karjerą nemačiau jokių perspektyvų ir svarsčiau eiti mokytis, dirbti. Tik sportinis mano charakteris neleido to padaryti. Jei negalėsiu startuoti Londone, norėčiau kovoti Rio de Žaneire ir ne tik.

Kai 2010 metų vasarą LTOK vadovams pasakiau, kad norėčiau išvykti į Rusiją ir ten gyventi, jie man iš karto pareiškė, kad neduos leidimo. Be to, grasino sugriauti mano karjerą“, - aiškino D. Rimšaitė.

V. Aminovas: Lietuvai buvome pasirengę kompensuoti Donatos pervažiavimą

Žadėjęs atskleisti „daug lietuvių pusę kompromituojančios informacijos“ ir tai, ko Lietuva iš tikrųjų norėjo manais už leidimą D. Rimšaitei dalyvauti Londono olimpiadoje, V. Aminovas apie šias detales penktadienį tik užsiminė, bet jų taip ir nekonkretizavo.

„LTOK Generalinėje asamblėjoje visi klausė: „Kodėl D. Rimšaitei reikia leisti dalyvauti?“ Ir atsakė: „Reikia neleisti ir taškas!

Kai buvo asmeniškai susitikęs su LTOK prezidentu, jis pasakė, kad yra pasiruošęs bendradarbiauti ir padavė man vieno asmens, kuris viską turėtų išspręsti, vizitinę kortelę. Aš su juo susisiekiau, o jis pareiškė, kad reikia avanso. Aš iš karto atsakiau, kad su juo daugiau nebekalbėsiu.

LTOK Generalinės asamblėjos išvakarėse Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas susitiko su savo kolega iš Lietuvos. Mums atėjo laiškas, kuriame buvo rašoma, kad klausimas buvo svarstytas, bet lietuvių pusė yra prieš. Taigi viskas perėjo į politinį lygmenį. Esu tikras, kad jei Donata būtų išvažiavusi į Angliją, jai nebūtų kilę tokių problemų, nes Lietuva priklauso ES.

Jeigu mūsų būtų prašę oficialių pinigų, federacija būtų sutikusi. Mes buvome pasirengę kompensuoti Donatos pervažiavimą, bet mums buvo atsakyta“, - kalbėjo V. Aminovas.

Komentuodamas, kokių veiksmų dabar imsis RŠPF, jis tikino, kad visų įmanomų.

„Federacija sportininkės nenuvils. Mes esame labai arti susitarimo su viena didele Šveicarijos juridine kompanija, kuriai pavesime atstovauti mums Lozanoje. Taip pat kreipsimės į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomąjį komitetą ir prezidentą Jacquesą Rogge'ą“, - pridūrė jis.

V. Zubernis: su D. Rimšaite vyko tik delikatus pokalbis

Vytautas Zubernis (pirmas iš kairės)
LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis DELFI vėl paneigė visus D. Rimšaitės ir V. Aminovo kaltinimus.

„Tai - absoliutus melas. Nieko panašaus nebuvo ir negalėjo būti. Penktadienį išplatinsime oficialų LTOK paneigimą.

Su D. Rimšaite prieš jos išvykimą į Rusiją vyko tik labai delikatus pokalbis dalyvaujant ir jos treneriui. Jame D. Rimšaitė net neprasitarė, kad planuoja išvykti. O jai tai padarius ir kilus dideliam ažiotažui nusprendėme, kad teisingiausia bus, jei viską spręs Generalinė asamblėja“, - tvirtino jis.

V. Zubernis už išsakytą tiesą padėkojo ir premjerui Andriui Kubiliui, kuris ketvirtadienį taip pat paneigė bet kokias spekuliacijas apie užkulisinius žaidimus šioje istorijoje.

Oficialus LTOK pareiškimas

Penktadienį LTOK, reaguodamas į naujus kaltinimus, išplatino oficialų savo pranešimą.

„Žiniasklaidai ir toliau skelbiant Rusijos šiuolaikinės penkiakovės prezidento Viačeslavo Aminovo prasimanymus į Rusiją iš Lietuvos išvykusios ir Rusijos pilietybę priėmusios penkiakovininkės Donatos Rimšaitės klausimu, LTOK pareiškia:

Niekas iš LTOK vadovų apie D.Rimšaitę nesikalbėjo ir jos ateities planų neaptarė nei su Prezidentūros, nei su LR Vyriausybės, nei su Užsienio reikalų ministerijos atstovais. Tokie kaimyninės šalies sporto funkcionieriaus pareiškimai - visiška nesąmonė. Kaip ir kalbos, neva sportininkės klausimas buvo aptariamas su Rusijos sporto vadovais, siekiant rengti olimpinį krepšinio atrankos turnyrą, kuris vyks Venesueloje.

LTOK niekada neprašė ir negavo jokio atlygio, jokios kompensacijos iš Rusijos už išugdytą penkiakovininkę ir juo labiau už kaimyninei šaliai palankų sprendimą. Pono V.Aminovo užuominos apie svarstytus „finansinius klausimus“ - ne kas kita, kaip nepadorus puolimas, neįstengiant susitaikyti su beveik vienbalsiai priimtu LTOK generalinės asamblėjos sprendimu D. Rimšaitės klausimu“, - rašoma pranešime.

* * *

Primename, kad praėjusį penktadienį LTOK generalinės asamblėja ryžtingai ir beveik vienbalsiai (49-iems nariams balsavus už, vienam - prieš ir septyniems susilaikius) priėmė sprendimą penkiakovininkei D. Rimšaitei nedaryti išimties ir neleisti jai Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją