Sidabrą laimėjusi J-N. Park šios dovanos nepriėmė, netrukus atidavė medalį S. Devi, kuri savo apdovanojimą taip ir paliko ant podiumo.

Svorio kategorijos iki 60 kg pusfinalyje S. Devi skandalingu teisėjų sprendimu 0:3 nusileido J-N. Park ir netruko išlieti savo įsiūtį ant dvikovos teisėjų.

Indijos boksininkė po kovos pateikė protestą, tačiau jis nebuvo patenkintas ir dvikovos rezultatas liko nepakitęs.

„Faktas, kad visi trys teisėjai pergalę skyrė Pietų Korėjos boksininkei įrodo, jog kovos baigtis buvo nuspręsta dar prieš jai prasidedant. Jei tai būtų apylygė kova, tokį sprendimą galėtume suprasti, tačiau Sarita tiesiog dominavo ringe ir man sunku suvokti, kaip galima taip teisėjauti. Pietų Korėjos sportininkės treneris yra geras mano draugas ir jis po kovos priėjo prie manęs bei atsiprašė“, - teigė S. Devi treneris kubietis Blasas Iglesias Fernandezas.

S. Devi elgesys apdovanojimų ceremonijos metu papiktino tarptautinės mėgėjų bokso asociacijos (AIBA) atstovus: „Indijos sportininkės elgesys apdovanojimų ceremonijos metu bus išnagrinėtas. Susidaro įspūdis, kad ji su savo treneriais šį „spektaklį“ sugalvojo iš anksto. S. Devi parodė nepagarbą olimpiniam judėjimui, todėl padarysime viską, kad tokie incidentai daugiau nepasikartotų.“

Sarita Devi

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!