Pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į trys Lietuvos sportininkus, kurie atstovaus Lietuvai suaugusių pasaulio čempionate Rusijoje gegužės mėnesį. Tai – Aurimas Klemas, Gerda Gaižauskaitė ir Gabija Janušauskaitė.

Jie nenuvylė – visi trys tapo Lietuvos čempionais.

Šiaulietis A. Klemas dalyvavo vyrų svorio kategorijoje iki 73 kilogramų. Pusfinalio kovoje jis įveikė Latvijos atstovą Arjomsą Piscikį, o finale užtikrintai laimėjo prieš kitą Latvijos atstovą Maksimą Zemko.

Kaunietė G. Janušauskaitė jaunimo kategorijoje iki 63 kilogramų laimėjo prieš Ariną Mitroscenko iš Latvijos, o finale pranoko Vilniaus sportininkę Aistę Tatariūnaite.

Kaunietė G. Gaižauskaitė jaunimo kategorijoje iki 59 kilogramų užtikrintai įveikė Estijos atstovę Martą Kiigemagą.

Gausiausiai kategorija buvo 9-11 metų iki 35 kilogramų. Joje varžėsi 25 sportininkai, o nugalėtoju tapo Jurijus Varonka iš Baltarusijos.

Pirmą vietą tarp komandų užėmė Romualdo Montvido kovos menų centras (Šiauliai), antrą – „Nika sport“ (Rusija, Rostovas) ir trečią – Baltarusijos komanda iš Vitebsko.

„Mūsų rinktinės narių – A. Klemo, G. Janušauskaitės ir G. Gaižauskaitės teigiama rezultatų dinamika sezono metu nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis gerų lietuvių startų pasaulio čempionate gegužės mėnesį Rusijoje, Čeliabinsko mieste“, - sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris ir LTF generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)