Jo vadovaujama akademija ir Lietuvos sambo lyga jau trečius metus organizuoja tarptautines varžybas „Palangos sambo taurė“. Jose šiemet dalyvaus per 100 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Švedijos.

Birželio 5 dieną Palangos universalioje arenoje vyks atrankos kovos, o birželio 6 dieną šou elementais pagardintas finalas, kuriame varžysis pajėgiausi sportininkai.

Jį stebės ir legendinis bušido kovotojas, pasaulio čempionas Volkas Hanas. Jis turnyro nugalėtojams įteiks apdovanojimus.

„Neįtikėtina, kad pas mus apsilankys pats V. Hanas. Tiesą sakant, kai jį pakvietėme atvykti į mūsų turnyrą, nesitikėjome, kad išgirsime teigiamą atsakymą. Tačiau V. Hanas ne tik sutiko, tačiau net neprašė padengti kelionės išlaidų, nes supranta, jog imtynių sporte pinigais nelyja. Jis į Palangą atvyks tiesiai iš Japonijos“, – kalbėjo Ernestas Doržinkevičius.

Volko Hano tikras vardas yra Magomedchanas Gamzatchanovas. Legendiniam kovotojui Lietuva nėra svetima. Jis čia padėjo įsteigti Lietuvos bušido federaciją, todėl turi nemažai draugų. Be to, Vilniuje gyvena V. Hano žmonos teta ir kiti giminaičiai.

„Kai varžybas stebi pasaulinio lygio imtynininkas, daugkartinis pasaulio bušido ir sambo čempionas, jauniesiems imtynininkams tai didelis stimulas siekti užsibrėžtų tikslų“, – pabrėžė E. Doržinkevičius.

Turnyrą „Palangos sambo taurė“ birželio 6 dieną nuo 16 val. transliuos ir DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)