34-erių metų sportininkė šių metų Europos pirmenybėse iškovojo aukso ir bronzos medalius.

„Be galo malonu tokį prizą gauti kiekvienam sportininkui svarbiais olimpiniais metais. Nesijaučiu nugalėtoja ir metų sportininke. Man tai medus ant sielos, didžiulė pergalė. Jaučiu pakylėjimą, džiaugsmą ir pasitenkinimą“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė S. Krupeckaitė.

Vis dėlto, svarbiausiose metų varžybose – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse S. Krupeckaitė sprinto rungtyje užėmė septintąją vietą ir liko be olimpinio medalio. Rinkimuose S. Krupeckaitė pranoko praėjusių metų laureatę penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę ir 2014 metų Lietuvos metų sportininkę plaukikę Rūtą Meilutytę.

„Kritikuoju tik save. Norisi balsuoti pagal nuopelnus ir įvertinti aukščiausius pasirodymus, bet gavosi taip, kad moterų sporte šiemet nebuvo didelių pergalių olimpinėse rungtyse. Šiandien labai didele sportininke nesijaučiu, nes pati kėliau šiemet didesnius tikslus. Negaliu sakyti, kad esu nusivylusi, bet svajonė neišsipildė“, – sakė S. Krupeckaitė.

S. Krupeckaitė geriausia Lietuvos metų sportininke buvo pripažinta 2009 ir 2010 metais. Tuomet metų sportininkas būdavo renkamas tik vienas.

„Pirmieji įvertinimai yra labai brangūs, bet ir šis apdovanojimas yra labai vertingas – šiek tiek kitoks, netikėtas. Gera grįžti ir jaustis reikalinga“, – teigė S. Krupeckaitė.

Geriausia Lietuvos metų sportininkė tikisi, kad kitais metais pavyks išlaikyti gerą formą ir sieks aukštų rezultatų svarbiausiose varžybose.

„Norėčiau grįžti į pasaulio elitą, iškovoti kokį medalį pasaulio čempionate. Jis vyks labai toli – Honkonge, bet kodėl sau to nepalinkėjus?“, – pridūrė dviratininkė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)