Penktadienio vakarą Tarptautinės lengvosios atletikos federacijų asociacijos (IAAF) tarybos posėdyje rezultatu 22 prieš 1 nubalsuota už Rusijos federacijos narystės suspendavimą. Tai reiškia, kad visi geriausi šalies sportininkai 2016 metais negalės dalyvauti jokiose varžybose, įskaitant ir olimpiadą.

„Rusijos Olimpinis Komitetas pasirengęs perimti iniciatyvą reformuojant Lengvosios atletikos federaciją pagal IAAF reikalavimus ir anti-dopingo įstatymus“, – sakė ROC prezidentas Aleksandras Žukovas.

A. Žukovas, kuris taip pat yra ryški politikos figūra ir prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, pareiškė, kad jis buvo „įtikintas, jog ROC veiksmus palaikys tiek IOC, tiek WADA, tiek IAAF lyderiai“.

Šeštadienį Rusijoje vyks lengvaatlečių federacijos vadovų posėdis, kuriame bus aptariamas sportininkų pašalinimas iš tarptautinių varžybų. Susitikimas bus surengtas Sporto ministerijoje, o jame dalyvaus ir ministras Vitalijus Mutko.

Jis sakė, kad yra pasirengęs darbuotojų tarpe įvykdyti permainas tam, kad užtikrintų Rusijos sugrįžimą į olimpines žaidynes. „Net visų atleidimas būtų priimtina kaina“, – žurnalistams sakė rusas.

Taip pat federacijos vadovas Vadimas Zeličenokas pareiškė, kad gali kreiptis į Sporto Arbitražo teismą ir pateikti apeliaciją dėl nušalinimo nuo varžybų. Anot jo, Rusija siekia rasti „racionalų kompromisą“, bet apie apeliaciją galvojama, nes IAAF „aiškiai pareiškė, kad nepriims jokių argumentų“.

Jis pridėjo, kad ilgas teismo procesas iš tikrųjų gali sumažinti Rusijos viltis suspėti panaikinti suspendavimą iki olimpiados, kuri vyks jau po devynių mėnesių.

V. Zeličenokas Rusijos žiniasklaidai dar sakė, kad svarsto galimybę pasitraukti iš posto, bet pareiškė, kad to gali neprireikti, nes pokyčiai nereiškia, jog naujas vadas bus geresnis. Pagal federacijos taisykles, įpėdinis turi būti pasirinktas iš šešių viceprezidentų, o ne iš kitų žmonių, kurie nėra susiję su dopingo skandalu.

Europos lengvosios atletikos asociacija taip pat nušalino Rusiją nuo savo organizuojamų varžybų. Šis sprendimas įsigalios šeštadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)