20 dienų trukusią treniruočių stovyklą Jono Ruddo auklėtinė spalį surengė garsiame Prancūzijos Pirėnų slidinėjimo kurorte Fon Rome Odejo Vja.

R. Meilutytę sužavėjo kalnų kraštovaizdžiai, bet prisitaikyti prie retesnio nei įprasta oro sportininkei iš pradžių nebuvo lengva.

„Pirmą savaitę reikėjo apsiprasti, nes plaukti buvo sunku. Bet paskui – visai neblogai. Buvo smagu pakeisti aplinką, pailsėti nuo šurmulio ir kelionių bei susitelkti tik į plaukimą. Planuojame ir daugiau stovyklų kalnuose“, – pasakojo R. Meilutytė.

Plimute (Didžioji Britanija) gyvenanti kaunietė į Pirėnus buvo išvykusi pasinaudodama pertrauka savo varžybų kalendoriuje. Paskutinį kartą dėl apdovanojimų su konkurentėmis ji kovėsi rugpjūtį Berlyne (Vokietija) vykusiame Europos čempionate.

„Nuo to laiko tik treniravausi ir jau tikrai laukiu varžybų. Jaučiu, kad kūnas nori nuo tų treniruočių pabėgti“, – neslėpė plaukikė.

Ilgai laukti R. Meilutytei nebereikės: šeštadienį ji iškeliaus į pasaulio taurės varžybų etapą Tokijuje (Japonija), vyksiantį spalio 28-29 dienomis.

Lapkričio 1-2 d. ji startuos ir etape Singapūre, o metus užbaigs Dohoje (Kataras), kur gruodžio 3-7 d. bus surengtas planetos čempionatas trumpame baseine.

„Tikiuosi pagerinti asmeninius rezultatus. Jaučiu, kad galiu labai gerai plaukti. Šiemet buvo mažai varžybų trumpame baseine, todėl bus ir pačiai įdomu pasitikrinti savo jėgas. Ar bus pasaulio rekordų? Gal bus, gal ne“, – kukliai šyptelėjo R. Meilutytė.

25 m baseine Lietuvos „auksinė žuvelė“ jaučiasi taip pat patogiai kaip ir dvigubai ilgesniame olimpiniame. Praėjusiame planetos čempionate, 2012 metais vykusiame Stambule (Turkija), lietuvė iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalį.

„Trumpame baseine labiau pasireiškia technikos detalės, pavyzdžiui, posūkiai, startas, darbas po vandeniu. Bet nepasakyčiau, kad man jis patogesnis už ilgąjį – abu patinka vienodai“, – palygino R. Meilutytė.

Šiemet plaukikės svarbiausi pasiekimai buvo Europos čempionės titulas, iškovotas Berlyne, ir du aukso medaliai, tą patį mėnesį parsivežti iš Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių.

Trečiadienį į tėvynę grįžusią R. Meilutytę ir kitus Nandzingo olimpiečius Vilniuje pagerbė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovai.

Jaunimo olimpinių žaidynių dalyviams ir prizininkams buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanos.

Lietuvos delegacija Nandzinge iš viso surinko 8 medalius ir valstybių rikiuotėje užėmė 19-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)