Turnyre iš viso dalyvavo šešios komandos – po tris iš Latvijos ir Lietuvos. Latvijai turnyre atstovavo „Livonija-1“, „Livonija-2“ ir Rygos „Miesnieki“ komandos. Lietuvos garbę gynė „Baltrex-Šiauliai“, „Šiauliai-PRC“ ir Šiaulių sporto vidurinės mokyklos komanda.

Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius po tris ekipas. Pirmoje grupėje kovojo „Livonija-1“, „Šiauliai-PRC“ ir Šiaulių sporto vidurinės mokyklos komandos. Antroje grupėje jėgas išbandė „Livonija-2“, „Miesnieki“ ir „Baltrex-Šiauliai“.

„Baltrex-Šiauliai“ savo pogrupyje laimėjo abejas žaistas rungtynes, tiesa, derėtų paminėti, kad šiauliečiai turėjo vargo su „Miesnieki“ ekipa, kuri priešinosi iki paskutinių minučių, tačiau išlyginti rezultato latviams nepavyko. Mačas baigėsi rezultatu 15:10. Kitame mače „Miesnieki“ komandai pavyko iškovoti pergalę prieš „Livonijos-2“ ekipą 30:5, tad jie grupėje užėmė antrą vietą. Šiauliečiai „Livonija-2“ komandą nugalėjo 20:5.

Kur kas sudėtingesnė ir įtemptesnė situacija susiklostė kitoje grupėje. Pirmose rungtynėse susitiko dvi Šiaulių miesto komandos - „Šiauliai-PRC“ ir Šiaulių sporto vidurinės mokyklos regbininkai. Pastarieji pirmavo 10:0, tačiau nesugebėjo išlaikyti pranašumo ir turėjo pripažinti „Šiauliai-PRC“ komandos pranašumą 15:20. Antrame mače „Livonija-1“ ekipa laimėjo prieš „Šiauliai-PRC“ komandą 15:5.

Paskutiniame mače kova virė iki paskutinių sekundžių. Sporto vidurinės mokyklos komanda ir vėl pirmavo prieš varžovus 10:0, tačiau antrame kėlinyje Latvijos čempionai sugebėjo išlyginti rezultatą. Paskutinę mačo minutę šiaulietis atliko žeminimą, tačiau teisėjas neįskaitė taškų ir paskelbė lygiąsias 10:10. Suskaičiavus taškus paaiškėjo, kad „Livonija-1“ komanda užėmė pirmą vietą, „Šiauliai-PRC“ buvo antri, o Šiaulių sporto vidurinės mokyklos komanda – trečia.

Rungtynėse dėl 5-6 vietą susitiko Šiaulių vidurinės sporto mokyklos komanda ir trečią vietą 2014 metų Latvijos regbio-7 čempionate užėmę „Livonija-2“ ekipos regbininkai. Rezultatu 25:5 laimėjo šiauliečiai.

„Pirmas blynas šį kartą tikrai neprisvilęs, kadangi tai tik pirmos rungtynės Šiaulių vidurinei sporto mokyklai, žaidžiant aukščiausios lygos regbio-7 turnyre. Šiemet turnyre dalyvavo labai pajėgios komandos. Su „Šiauliai-PRC“ komanda žaidėme lygiai, deja, nepasisekė,
Labai stiprus turnyras. Su Latvijos čempionais sužaidėme lygiosiomis, o prieš trečią vietą užėmusią komandą laimėjome. Todėl manau, kad mūsų komandai tai labai geras turnyras. Turnyro eigoje įžvelgiau keletą problemų, kurias spręsime ir taisysime treniruotėse. Galiu pagirti vyrus, kurie galingai kovojo. Ypač gerai pasirodė grumtynių žaidėjas Kornelijus Klimas. Atakose nesustabdomi buvo Dovydas Smolenskas ir Modestas Balčiūnas. Man kaip treneriui labai širdį paglostė kitų komandų trenerių pagyros mūsų žaidėjams. Mane maloniai nustebino tai, kad per turnyrą kontroliuodami kamuolį žaidėjai jo nei karto nepametė ant žemės“, - auklėtinius gyrė Šiaulių sporto vidurinės mokyklos treneris Tomas Zibolis.

Mače dėl trečios vietos „Miesnieki“ komandos žaidėjai nepaliko vilčių „Šiaulių-PRC“ klubui ir nugalėjo šiauliečius 35:5.

Finale susitiko Lietuvos ir Latvijos regbio-7 čempionai „Baltrex-Šiauliai“ ir „Livonija-1“ komandos. Mačo pradžioje latviai išsiveržė į priekį 10:0, tačiau šiauliečiai netrukus išlygino rezultatą. Po kelių minučių latvių kapitonas Kristapas Berzinis žemino kamuolį įskaitiniame plote ir vėl išvedė savo komandą į priekį. Per likusį pirmo kėlinio laiką „Baltrex-Šiaulių“ komandai pavyko išlyginti rezultatą 15:15. Antrame kėlinyje šiauliečiai atliko du žeminimus, į kuriuos latviai sugebėjo atsakyti tik viena sėkminga ataka. Galutinis rezultatas – 25:20. Turnyro „Livonija Winter 7's“ nugalėtojais antrus metus iš eilės tapo „Baltrex-Šiaulių“ komandos žaidėjai.

„Šis turnyras buvo labai aukšto lygio. Komandos susikvietė geriausius žaidėjus. Tiek „Livonija“, tiek ir „Miesnieki“ komandos gerai pasiruošusios, matosi, kad žiemą nesiilsėjo, o sunkiai dirbo. Mūsų pagrindinei komandai trūksta stabilumo, gal dėl to, kad buvo pavargę keli žaidėjai. Žygimantas Radžius ir Vytaras Bloškys į turnyrą atvyko vos ne tiesiai po Lietuvos regbio-7 rinktinės stovyklos. Ekipai dar negali padėti po traumos atsigaunantis Martynas Liansbergas. Dar keli žaidėjai negalėjo vykti į Latviją dėl asmeninių priežasčių. Rezervo yra, tačiau dar reikia daug dirbti, kad būtume pasirengę sezono pradžiai. Kai laimi, labai daug nežiūri į klaidas, bet šiek tiek komandinio susižaidimo, ramumo gynyboje trūksta“, - pasakojo „Baltrex-Šiaulių“ vyriausiasis treneris Edmundas Ščavinskas.

Geriausiu „Baltrex-Šiaulių“ komandos žaidėju pripažintas Žygimantas Radžius, „Šiaulių-PRC“ komandos - Mantas Andzelis, o Sporto vidurinės mokyklos - Dovydas Smolenskas ir Modestas Balčiūnas.

Kovo 7-ą dieną „Baltrex-Šiauliai“ ir „Šiauliai-PRC“ keliaus į Klaipėdą, kur vyks tradicinis „Nepriklausomybės taurės“ regbio turnyras. Šiauliečiai dėl apdovanojimų kovos su šeimininkų „Kovo“ ir Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipomis, Lietuvos U-18 rinktine ir svečiais iš Latvijos - „Eži“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją