Šiaurės divizione kausis trys stipriausi Šiaulių klubai - „Baltrex-Šiauliai“, „Vairas-Kalvis“ ir „Šiauliai-PRC“ bei Kauno „Žalgirio“ regbininkai.

Pietų divizione dalyvaus keturios komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio.

Pastaraisiais metais visus trofėjus Lietuvoje skinanti „Baltrex-Šiaulių“ ekipa šiame sezone turėtų sulaukti rimtų iššūkių. Rimtas pajėgas naujam sezonui rikiuojasi „Vairo-Kalvio“ klubas, ambicijų nestokoja ir su garsiausiu visų laikų Lietuvos krepšinio klubu bendradarbiavimą pradėjusi Kauno „Žalgirio“ komanda.

„Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas teigė, ekipa išsaugojo komandos branduolį ir sieks apginti titulus.

„Komanda daug sportuoja, žaidėjai jau beveik pasiruošę kovoms. Palyginus su praėjusiu sezonu, padarėme keletą keitimų su antra komanda, įtraukėme į sudėtį jaunus ir perspektyvius regbininkus. Rungtynėse su „Šiauliais-PRC“ stengsime ieškoti optimalios sudėties ir patikrinti žaidėjų formą. Tai bus, tarsi, pasiruošimas prieš ateinančius mačus. „Šiauliai-PRC“ kaskart atrodo vis geriau, todėl kova turėtų būti įnirtinga ir įdomi“, pasakojo E. Ščavinskas.

„Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas artėjančioms kovoms nusiteikęs kovingai ir optimistiškai.

„Mūsų klubas pasižymi tvirtu charakteriu ir nugalėtojų mentalitetu. Mes sieksime pergalių kiekvienose rungtynėse, atiduosime visas jėgas. Komanda kiek atjaunėjusi, o pagrindiniai žaidėjai šiuo metu sunkiai dirba Lietuvos regbio-7 stovyklose. Versimės be jų, nes mums rinktinės rezultatai yra svarbiausi. Tad mūsų jauna bei kovinga komanda turės galimybę įrodyti savo vertę ir gerai pasiruošti rudenį vyksiančioms „TOP lygos“ rungtynėms.“

Kauno „Žalgirio“ regbininkai įgiję naują partnerį ir matydami krepšininkų lyderių savybes taipogi sieks laimėti kaip galima daugiau rungtynių.

10 metų jubiliejų šią savaitę paminėję „Šiauliai-PRC“ pasiryžę kovoti su kiekvienu varžovu. Pasak trenerio Rimanto Zėringio, ekipa sieks išnaudoti puikų šansą pademonstruoti savo sugebėjimas prieš stipriausias Lietuvos ekipas.

Šeštadienį 14 val. Šiaulių Zoknių stadione susitiks „Vairas-Kalvis“ ir „Žalgiris“, o sekmadienį 14 val. toje pačioje arenoje žais „Baltrex-Šiauliai“ ir „Šiauliai-PRC“.

Šeštadienį 14 val. Panevėžio K. Paltaroko gimnazijos stadione žais „Klevas-PRS“ ir „Klaipėdos kovas“, o sekmadienį Vilniaus vingio parke regbio šventę kurs sostinės „VRA-Tomosta“ ir Kauno „Tauras“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją