„Labai smagu matyti, kad kasmet susirenka vis daugiau šeimų. Smagiai praleiskite laiką“, – į dalyvius kreipėsi „auksinė žuvelė“.

„Rūtos Meilutytės taurės 2015“ varžybose buvo plaukiama tik vienu, labiausiai Lietuvą garsinusių plaukikų (Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Arvydas Juozaitis, Giedrius Titenis, R. Meilutytė) plaukimo būdu – krūtine. Šeimyninę plaukimo estafetės komandą turėjo sudaryti skirtingų lyčių asmenys (1 + 3 arba 2 + 2).

Varžybose kiekvienas šeimos narys turėjo nuplaukti po 50 metrų: iš pasirengiamųjų plaukimų į pusfinalius pateko 16, o finale varžėsi 8 greičiausios komandos.

Pastaruosius dvejus metus triumfavusi komanda „Būsi sveikas“ šį kartą padarė apmaudžią klaidą – vienam šeimos nariui per anksti įšokus į baseiną, ji buvo diskvalifikuota.

Pirmą kartą čempionais tapo „Techasas technikos asas“ ketvertas, kurioje pirmuoju smuiku griežė buvęs plaukikas Darius Grigalionis, dalyvavęs net trijose olimpinėse žaidynėse. Ši komanda taip pat pagerino ir varžybų rekordą – 2 min. 28,26 sek.

Antrą vietą iškovojo „Fantastiškas ketvertas“ (2:31,21), trečią – „Pretendentai“ (2:46,51).

Prizines vietas iškovojusios komandos buvo apdovanotos R. Meilutytės taurėmis ir rėmėjų dovanomis. Specialūs prizai buvo įteikti vyriausiam varžybų dalyviui Tomui (71 metai) ir jauniausiai plaukikei Rugilei (5 metai).

Visiems varžybų dalyviams buvo įteiktos specialiai renginiui pagamintos plaukimo kepurėles ir sportiniai marškinėliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)