Sidabras 100 m plaukimo krūtine rungtyje, auksas dvigubai ilgesnėje distancijoje ir planetos rekordas 50 m nuotolyje – J. Jefimova Barselonoje veltui laiko neleidžia.

Prieš sezoną prie pagrindinių plaukimo krūtine lyderių nepriskirta 21-erių sportininkė blykstelėjo liepą Kazanėje (Rusija) vykusioje universiadoje, o dabar jau panoro pakutenti padus auksinei Lietuvos žuvelei.

„Ar tarp mūsų bus mūšis? Žinoma. Ryte (atrankos varžybose – DELFI) man viskas ėjosi labai lengvai, tad kituose plaukimuosi tikiuosi pasiekti dar daugiau“, – sakė J. Jefimova.

Naują pasaulio rekordą – 29,78 sek. – rusė tikino pasiekusi nesunkiai – netgi be kruopštaus apšilimo.

„Tokią svajonę vakar turėjau. Bet iš tiesų šįryt nieko ypatingo nedariau, galvojau, pateksiu į pusfinalį ir tiek, o čia – toks rezultatas. Buvau šokiruota. Kas toliau? Nežinau, pati nežinau. Gal vėl reikės nedaryti apšilimo? (juokiasi – DELFI) Tikiuosi, kad bus dar geriau“, – kalbėjo plaukikė.

Po puikaus starto J. Jefimova papildė R. Meilutytės ir danės Rikkės Moller Pedersen kompaniją – šios trys sportininkės Barselonoje jau pagerino visų trijų plaukimo krūtine distancijų pasaulio rekordus (atitinkamai 50, 100 ir 200 m).

„Toks didžiulis plaukimo krūtine rezultatų šuolis... Tiesiog kažkokia beprotybė. Nemanau, kad ir šie rekordai ilgai laikysis“, – apie lyg lapai rudenį krentančius geriausius planetos pasiekimus atsiliepė J. Jefimova.

Beje, pasaulio rekordininke ji tapo nebe pirmą kartą: 2009 metais varžydamasi pasaulio čempionate Romoje (Italija) tą pačią 50 m distanciją rusė taip pat nuplaukė rekordiniu tempu – 30,09 sek. – ir laimėjo auksą. Tiesa, jau po kelių dienų varžybose JAV J. Jefimovos rezultatą dar pagerino amerikietė Jessica Hardy, kuriai iki šeštadienio priklausė planetos rekordas – 29,80 sek.

Prieš tai J. Jefimova buvo dar kelis kartus pagerinusi 50 m plaukimo krūtine rekordą, bet šie rezultatai nebuvo įskaityti dėl taisyklių neatitikusio sportininkės kostiumo.

Įdomu, jog mūšį R. Meilutytei žadanti Rusijos plaukikė vaikystėje pati yra patyrusi karo baisumus. Tiesa, J. Jefimovai tebuvo metai, kai jos tėvai nusprendė pabėgti iš neramumų apimtos Čečėnijos sostinės Grozno ir persikelti į kur kas saugesnę Rostovo apskritį.

2011 metais sportininkė persikraustė į JAV, kur ją treniruoti sutiko įžymus plaukimo krūtine specialistas Dave'as Salo. Tarp J. Jefimovos treniruočių partnerių yra ir pajėgiausios amerikietės J. Hardy bei pasaulio čempionate Barselonoje nedalyvaujanti Rebecca Soni.

Primename, kad 50 m plaukimo krūtine pusfinaliai Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje prasidės šeštadienį, 19.26 val. Lietuvos laiku, o finalas vyks paskutinę pirmenybių dieną – sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (721)