R. Meilutytė prisipažino, jog labai laukia savo 18-o gimtadienio.

„Nes būsiu pilnametė, nereikės klausyti tėčio, – juokėsi 17-metė plaukikė, pilnametystės sulauksianti kitų metų kovą. – Noriu įsigyti būstą ir gyventi savarankiškai.“

Olimpinė, pasaulio ir Europos plaukimo krūtine čempionė taip pat svajoja sėsti prie automobilio vairo.

„Vairuotojos pažymėjimo dar neturiu, bet jau išlaikiau teorijos egzaminą“, – atskleidė Plimute (Didžioji Britanija) gyvenanti ir besitreniruojanti atletė.

Kitą savaitę jos laukia startas komercinėse varžybose Singapūre, o po jų R. Meilutytė pagaliau skirs daugiau laiko poilsiui. Tiesa, dėl to plaukikei teks pavėluoti į mokslo metų pradžią.

„Anglijoje mokslai prasideda ne Rugsėjo 1-ąją, bet kokiu atveju, dar norėčiau turėti atostogų. Į mokslų pradžią pavėluosiu, bet tikrai neatsiliksiu“, – nesibaimino R. Meilutytė, skaičiuojant pagal lietuvišką vidurinio mokslo sistemą, šiemet eisianti į vienuoliktą klasę.

Kokie sportininkės planai baigus mokyklą? Nors geriausiai sekasi anglų kalba ir dailė, Kaune gimusią ir augusią merginą domina psichologija.

„Tikiuosi stoti į universitetą, galvoju apie psichologijos studijas, kurias galima pritaikyti ir sau, ir kitiems“, – kalbėjo R. Meilutytė.

DELFI skaitytojai smalsavo ir Europos čempionės nuomonės apie kolegą Giedrių Titenį, kuris pirmenybėse Berlyne nutraukė penkerius metus trukusią tylą ir susišlavė net tris apdovanojimus – du bronzos ir vieną sidabro.

R. Meilutytės teigimu, taip pat plaukimo krūtine rungtyse besispecializuojančio anykštėno sėkmė nebuvo netikėtumas.

„Visada žinojau, kad Giedrius pajėgus iškovoti medalį. Šiemet jis pakeitė savo treniruotes ir labai sunkiai dirbo, dabar tas jo darbas ir indėlis atsipirko. Tikiuosi, kad jam pasiseks ir olimpiadoje“, – sakė plaukikė.

Beje, savo medalius R. Meilutytė ir G. Titenis šįkart aplaistė... lediniu vandeniu. Tiksliau, apliejo juo patys save – tokį visame pasaulyje it virusas socialiniais tinklais išplitusį iššūkį plaukikai priėmė iš buvusio Lietuvos plaukimo federacijos generalinio sekretoriaus, dabar analogiškas pareigas Krepšinio federacijoje einančio Mindaugo Špoko.

„Su Giedriumi jau esame priėmę iššūkį iš M. Špoko, tačiau planuoju dar“, – sakė R. Meilutytė.

DELFI konferencijoje ji sulaukė klausimų ir apie krepšinį. Plaukikė tautiečiams, su kuriais susipažino prieš dvejus metus kartu gyvendama Londono olimpiniame kaimelyje, palinkėjo sėkmės šią savaitę Ispanijoje prasidedančiame pasaulio čempionate.

„Jeigu turėsiu laiko, tikrai pažiūrėsiu rungtynes, deja, dažnai tokių galimybių neturiu. Labai tikiuosi, kad jiems pasiseks“, – vylėsi sportininkė.

Kalbėdama apie savo tolesnę karjerą, R. Meilutytė teigė su treneriu Jonu Ruddu sudėliojusi planus iki 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių, o kaip dirbs toliau – kol kas negalėjo pasakyti.

Vis dėlto, nors vienas skaitytojas nuogąstavo, kad plaukimas – jaunų žmonių sporto šaka, R. Meilutytė neabejojo karjerą tęsianti dar daugelį metų.

„Manau, plauksiu tiek, kiek norėsiu. Tikrai man liko ne kokie treji ar penkeri metai, kaip prognozuojate“, – replikavo „Auksinė žuvelė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)