Lietuvos skėtinių sporto organizacijų prezidentai sudarė rezoliucijos įgyvendinimo veiksmų planą ir aptarė pasiruošimą LR Seimo nutarimu 2017 m. paskelbtiems Lietuvos sporto metams.

2015 m. įsteigta Lietuvos prezidentų taryba jungia 9 skėtines Lietuvos sporto asociacijas, kurios vienija beveik visas visuomenines Lietuvos sporto organizacijas.

Toliau pateikiama naujausia Lietuvos sporto forume priimtos rezoliucijos redakcija.

Kūno kultūra ir sportas – reikšminga ugdymo proceso dalis, padedanti išugdyti darnią ir visavertę asmenybę. Įdiegę fizinio aktyvumo poreikį dar jaunystėje, išugdysime sveikus, fiziškai stiprius, pasirengusius gyvenimui jaunuolius. Šiuolaikinėje visuomenėje kūno kultūra ir sportas visiems turėtų tapti neatsiejama žmogaus gyvenimo dalimi, todėl skatinama neformali sportinė veikla, vykdomos vaikų vasaros užimtumo programos, plėtojama sporto klubų veikla, taip pat atrenkami gabūs vaikai ir rengiami didžiajam sportui. Didelio meistriškumo sportininkai – tai patikimas ir taikus būdas paskelbti pasauliui apie savo šalį, garsinti jos vardą pasaulyje.

Nevyriausybinės sporto organizacijos sutaria dėl svarbiausių sporto plėtotės bei savireguliacijos Lietuvoje krypčių ir principų bei reikalingų finansinių išteklių sporto sistemai skyrimo ir įsipareigoja laikytis šių nuostatų:

1. Įgyvendinti nevyriausybinių sporto organizacijų lyderystę Lietuvos sporto sistemoje.

2. Įgyvendinti sporto savireguliacijos principą, skatinti lyderystei nevyriausybines sporto organizacijas plėtojant sveikųjų ir neįgaliųjų asmenų sveikatinamąjį fizinį aktyvumą, didelio meistriškumo sveikųjų ir neįgaliųjų sportininkų rengimą bei plečiant įvairaus lygio sporto varžybas.

3. Pasiekti, kad rengiami Lietuvos Respublikos kūno kultūros ir sporto įstatymo bei Lietuvos Respublikos kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymo projektai ir kiti reikalingi teisės aktų projektai būtų suderinti su Lietuvos sporto prezidentų taryba ir nevyriausybinėmis sporto organizacijomis.

4. Perimti gerąją Europos valstybių patirtį plėtojant nevyriausybinių sporto organizacijų veiklą, savireguliaciją ir lyderystę.

D. Gudzinevičiūtė pasveikino ENGSO narius

Vilniuje pirmą kartą vyko Europos nevyriausybinių sporto organizacijų asociacijos (ENGSO) Generalinė asamblėja. Asamblėjos sesijose dalyvavo 50 nacionalinių olimpinių komitetų ir sporto federacijų sąjungų atstovų iš 20 Europos valstybių.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė ir Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) Vykdomojo komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė EOC vardu pasveikino Vilniuje susirinkusius 24-os ENGSO Generalinės asamblėjos narius.

„Nevyriausybinių sporto organizacijų vaidmuo yra labai svarbus nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyje. Sporto valdymas per nevyriausybines organizacijas – vienintelis būdas užtikrinti, kad būtų laikomasi pagrindinių olimpizmo principų“, – savo kalboje pabrėžė LTOK prezidentė.

Pasak LTOK pranešimo, ENGSO generalinės asamblėjos metu buvo patvirtintos strateginės organizacijos veiklos kryptys, biudžetas bei komisijų ataskaitos.

Vilniuje vykusią Generalinę asamblėją organizavo šiai asociacijai priklausanti Lietuvos sporto federacijų sąjunga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)