Prieš daugiau nei savaitę šiame manieže Lietuvos ir asmeninį šuolio į aukštį rekordą pagerinusi A. Palšytė asmeninėje „Facebook“ paskyroje kreipėsi ne tik į Vilniaus miesto sporto centrą, Vilniaus miesto savivaldybę, bet ir į patį sostinės merą Remigijų Šimašių.

„Renovacija verkiant reikalinga, nes manieže dažniausiai temperatūra nesiekia 17 laipsnių, per stogą kiaurai varva, šiluma išeina per skylėtus langus, o tiek takelis, tiek darbui skirtas inventorius (štangos, rutuliai, kamuoliai, svoriai, pakylos ir kt.) yra pakankamai varganas ir vos tinkantis „iš bėdos“, – rašo 24 metų sportininkė.

Pirmoji 2 metrų aukštį įveikusi Lietuvos moteris vylėsi, kad atsakingos institucijos, sportu ir sportininkai besirūpinantys žmonės atkreips į tai dėmesį.

„Reikia pradėti kurti strategijas bei realiai imtis veiksmų, kad Lietuvos sostinėje galėtume didžiuotis sporto bazėmis, o ne gąsdinti jaunąją kartą. Dažniausiai sovietiniams reliktams vieta – Grūto parke, tačiau šis statinys kažkokiu būdu vis dar stovi beveik Vilniaus centre“, – teigė A. Plašytė.

Į Žemaitės gatvėje esantį sporto centrą pirmadienio vakare buvo iškviesti ugniagesiai, kai lankytojai išgirdo sprogimą ir pamatė dūmus. Iš pastato evakuoti viduje buvę žmonės, daugiausiai vaikai. Teigiama, kad gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Geriausia Europoje

Europos lengvosios atletikos asociacija (EA) pirmadienį paskelbė, kad geriausia sausio mėnesio lengvaatlete tapo Lietuvos šuolininkė į aukštį A. Palšytė.

A. Palšytė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose pagerino šalies rekordą bei pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje. Lengvaatletė Vilniuje įveikė dviejų metrų aukštį.

Geriausius mėnesio lengvaatlečius praėjusią savaitę sporto sirgaliai galėjo rinkti socialiniuose tinkluose "Twitter" ir "Facebook".

Geriausia mėnesio lengvaatlete taip pat pretendavo tapti pasaulio jaunimo (iki 20 metų) penkiakovės rekordą pasiekusi ukrainietė Alina Šuk, 60 m ir 200 m rungtyse geriausius Europos sezono rezultatus užfiksavusi vokietė Rebekka Haase, antrą europiečių rezultatą istorijoje 5000 m bėgime pasiekusi britė Lora Muir bei kroso varžybas Edinburge laimėjusi turkė Yasemin Can.

Geriausiu mėnesio lengvaatlečiu vyru tapo lenkų šuolininkas su kartimi Piotras Lisekas.

EA geriausius mėnesio lengvaatlečius renka nuo 2007 metų. Paskutinį kartą šiuose rinkimuose Lietuvos sportininkas triumfavo prieš beveik trejus metus - geriausiu 2014 metų balandžio mėnesio lengvaatlečiu tapo disko metikas Virgilijus Alekna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)