Tačiau mirtis nusinešė abiejų Vytautų gyvybes. Jaunesnysis Vytautas žuvo tarnaudamas sovietų armijoje, nesulaukęs nė trisdešimties, o vyresnįjį Vytautą pakirto liga, jam nesulaukus nė penkiasdešimties.

Plaukimo veteranai, kurių amžius nuo 25-erių metų, susirenka į varžybas prisiminti V. ir V. Katkevičius ir kovoti dėl specialių prizų. Prizus, padedant Kauno plaukimo federacijai, įsteigė Leonora Katkevičienė.

L. Katkevičienė kaip visuomet pati dalyvavo varžybose ir plaukdama 50 m laisvu stiliumi pasiekė Lietuvos rekordą 90-94 metų amžiaus grupėje. Jos rezultatas 1 min. 26,67 sek. Priminsime, kad L. Katkevičienė yra Lietuvos plaukimo bendraamžė.

Vardinį V. ir V. Katkevičių prizą iškovojo kaunietis Rytas Matuliauskas, kuris buvo pirmas plaukdamas 50 metrų laisvu stiliumi nuotolį. Pastarąją rungtį labai mėgo plaukti V. ir V. Katkevičiai. R. Matuliausko rezultatas - 26,28 sek.

Nugalėtojais, kurie turėjo plaukti visas penkias rungtis, tapo lenkas Marijus Gabicas, kauniečiai Birutė Statkevičienč, Pavelas Protaščiukas ir Arlandas Antanas Juodeška, marijampolietė Jūratė Pranskevičienė ir vilnietė Olga Špitaliova.

Atskirų rungčių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)