Pirmas į kovą stojo Gytis Kulevičius (63 kg, 23 dalyviai), kuris aštuntfinalio susigrūmė su šių metų Europos jaunių čempionato prizininku Anatolijum Popovu iš Moldovos.

Pirmose sekundėse abu atletai atliko daug energingų judesių, o po eilinės atakos lietuvis nubloškė varžovą ant kilimo ir iškovojo pirmuosius ir, deja, paskutinius taškus. Sakyti, kad vėliau G. Kulevičius pateko į nesėkmių ruožą būtų nesąžininga. Kuomet tokio lygio varžybose dukart atiduodamas liemuo, kalbėti apie teigiamą rezultatą yra nerimta. Moldavas dukart ištiesino lietuvį ir po nubloškimų taškų skaičių padidindavo ridenimais. Pergalę rezultatu 2:10 iškovojo A. Popovas.

Sunkiasvoris Erikas Čerepokas (100 kg, 21 dalyvis) mūšyje su baltarusiu Pavelu Atamanovu pasirinko laukimo taktiką. Pradžia buvo sėkminga, po kontratakos panevėžietis išlygino rezultatą (2:2), kuris pagal paskutinį veiksmą buvo palankus mūsiškiui. Antrame kėlinuke E. Čerepokas taktikos nekeitė, kovojo antru numeriu, baltarusis atakavo, o aukštas lietuvis ramiai gynėsi ir, gal būt, matė save ketvirtfinalyje.

Tačiau baltarusis kirto keturtaškį „dubenį“, o į viršų išsikapanojęs E. Čerepokas pasiėmė savo du taškus. Teoriškai rezultatas tapo 4:6 baltarusio naudai, tačiau teisėjai ilgai keitė skaičius švieslentėje ir galiausiai paliko rezultatą, liudijantį, kad pirmauja panevėžietis. Dabar galima tik svarstyti, kad šis teisėjų aplaidumas suklaidino Eriką, kuris paskutinę minutę atvirai gynėsi ir laukė finalo sirenos. Po švilpuko kilimo teisėjas taip pat pakėlė E. Čerepoko ranką, tačiau po neilgos diskusijos su kilimo vadovu nugalėtoju pripažino baltarusį.

Aistį Liaugminą (54 kg) aštuntfinalyje egzaminavo dukart Europos jaunių čempionas ir pasaulio jaunių sidabro medalio laimėtojas Keremas Kamalas iš Turkijos. Turkas savo pranašumą įrodė pirmose minutėse. Dabar kauniečiui, kaip G. Kulevičiui ir E.Čerepokui teks laukti savo „skriaudikų“ patekimo į finalus. Tokiu atveju jiems atsivers galimybė kautis dėl bronzos.

Vieninteliam A. Liaugminui ant imtynių kilimo teko kopti du kartus, nes jo pirmas varžovas K. Kamalas pateko į finalą ir tokiu būdu kaunietį ištraukė į paguodos dėl bronzos turnyrą. Deja, pirmoje paguodos imtyje Aistis Liaugminas nusileido Indijos atletui Sachinui Ranai (0:9) ir nepasinaudojo galimybe kovoti dėl apdovanojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją