Prezidentė D. Grybauskaitė ir pati yra įgijusi Rytų kovos menų pirmo dano juodą diržą 1999 metais JAV Rytų kovos menų akademijoje. Tuomet Prezidentė dirbo Lietuvos ambasadoje Vašingtone.

„Rytų kovos menai yra gyvenimo filosofija ugdanti atsakomybę, tvirtą valią, pagarbą žmogui ir savo priešininkui, moko drąsos, vidinės disciplinos ir susitelkimo. Šios savybės yra svarbios ir politikoje, ir kasdieniniame gyvenime“, - sakė Prezidentė.

Olimpine sporto šaka pripažintas taekvondo yra tradicinis korėjiečių kovos menas, paremtas disciplina, dvasios stiprinimu bei kūno ir proto lavinimu. Šio kovos meno tikslas - sustabdyti agresiją ir prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo.

Taekvondo garbės diržus yra gavę Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Barackas Obama, Jungtinių Tautų generalinis Sekretorius Ban-Ki Moonas, buvęs Korėjos Respublikos Prezidentas Lee Myung-bak.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)