Lietuvos jaunimas jaudinosi rungtynių pradžioje ir kol tvarkėsi su emocijomis, komandą nuo dviejų „mirtinų“ varžovų dūrių išgelbėjo vartininkas Artūras Pavliukovas.

Lietuviai progų nešvaistė, ir kai olandų gynėjai patys padovanojo progą, rinktinės debiutantas 17-metis Patrikas Misiukas (07:45, Ignotas Ragas) puikiu smūgiu išvedė Lietuvos jaunimą į priekį. Lietuviai žaidė aktyviau nei varžovai ir kūrė daugiau progų.

Netrukus 17-metis Markas Kaleinikovas po puikios kombinacijos ir gražaus Dominyko Bogdziulio perdavimo padvigubino rezultatą (10:04).

Kėlinio pabaigoje paskutinę sekundę vienas prieš vartininką iššoko P. Misiukas, tačiau įvarčio pelnyti nepavyko.

Antrame kėlinyje lietuvių pranašumas dar labiau išaugo, varžovai pirmą metimą atliko tik 8-ą minutę. Lietuvos rinktinė vienu metu atidavė iniciatyvą priešininkams, tačiau komandą individualiu reidu pažadino Emilijus Krakauskas, kuris po gražaus smūgio riešu padidino skirtumą iki 3:0 (38:14, Ilja Četvertakas, Dominykas Motiejūnas).

Kėlinį ir vėl paskutinės sekundės įvarčiu galėjo baigti P. Misiukas, tačiau iš patogios pozicijos smūgiavęs puolėjas ritulį kirto tiesiai į vartininką.

Trečio kėlinio pradžioje ledo ritulio klasiką pademonstravo antrasis penketukas ir po idealaus perdavimo D. Bogdziulis vienu lietimu pelnė ketvirtą įvartį (41:46, Edvinas Boroška, Lukas Jonuška).

Lietuvaičiai ir toliau demonstravo komandinį žaidimą: penktą įvartį pelnė ketvirtoji grandis, kai I. Ragas pakartojo komandos draugo metimą (49:46, Arvidas Domeika, Lukas Žukauskas).

Lietuvos rinktinė pranoko varžovus pagal metimus (44:18), o geriausiu komandos žaidėju pripažintas D. Bogdziulis.

„Čempionate lengvų rungtynių nebus, nes jis vyksta labai greitai, ne taip, kaip pripratę žaidėjai savo lygose. Pirmasis rungtynių kėlinys buvo truputėlį keistokas, nes jaunimas nesilaikė disciplinos ir savo pozicijų. Antrajame kėlinyje leidome varžovams mesti tik keturis kartus į mūsų vartus ir tai jau džiugino. Visada smagu, kai komanda nepraleidžia nė vieno įvarčio. Turime porą traumų ir kol kas neaišku, kaip bus rytoj su Dino Mukovozu ir Arvidu Domeika. Ryt laukia sunkios rungtynės šeimininkais, tačiau mes jau dabar ruošiamės tai dvikovai“,- po pergalės sakė vyriausiasis treneris iš Kanados Jimas Settersas.

Paskutinį kartą Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė nė vieno įvarčio nepraleido 2006 metų čempionate Elektrėnuose, kai 16:0 III-ajame divizione sutriuškino Turkijos rinktinę. Penkių įvarčių skirtumą paskutinį kartą jaunimas pasiekė dar 2009 metais toje pačioje Estijoje su tuo pačiu varžovu, Narvos mieste, kai II-ojo divizono B grupės rungtynėse 6:1 įveikė olandus.

Pirmadienį Lietuvos rinktinė 20 val. susitinka su Estija.

Pirmose čempionato rungtynėse tik paskutinę minutę skrydžio metu pasimetusią žaidybinę aprangą atgavę kroatai po baudinių 4:3 (1:0, 0:3, 2:0, 0:0, 1:0) palaužė Rumuniją, o pergalingą įvartį pelnė KHL lygoje dalyvaujančio Zagrebo „Medveščak“ klubo puolėjas Janas Smolecas.

Antrose čempionato rungtynėse šeimininkai estai trumpai pirmavo 1:0, tačiau nusileido Japonijai 2:6 (1:2, 0:0, 1:4).

Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Lietuva 1 1 0 0 0 5:0 3
2. Japonija 1 1 0 0 0 6:2 3
3. Kroatija 1 0 1 0 0 4:3 2
4. Rumunija 1 0 0 1 0 3:4 1
5. Estija 1 0 0 0 1 2:6 0
6. Nyderlandai 1 0 0 0 1 0:5 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)