Pirmame rate eliminuotas pasaulio čempionato prizininkas Arifas Niftullaevas iš Azerbaidžano, o antrame rate švariai paguldytas Europos vicečempionas Arvis Martinas Savolainenas iš Suomijos.

Ketvirtfinalio kautynėse suvartytas Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas Serbijos atstovas Michailas Kajaia (9:0).

Imtyje dėl patekimo į finalą – trijų olimpinių žaidynių dalyvis ir trijų spalvų olimpinių medalių laimėtojas Arturas Aleksanyanas iš Armėnijos.

Kitas lietuvis Romas Fridrikas (130 kg; 31 dalyvis) ant menčių paguldė Europos jaunimo (U23) ir pasaulio jaunimo (U20) čempionatų nugalėtoją ukrainietį Mychailą Vyšniveckį ir pateko į mažąjį finalą.

Penktadienio vakarą Romas dėl bronzos kovos su daugkartiniu pasaulio čempionatų prizininku Oscaru Pino Hindsu iš Kubos.

Monitoriuje dvikovas stebėjęs Romo treniruočių partneris Mantas Knystautas visiškai nesistebėjo draugo sėkme.

„Man nieko neįtikėtino, neabejojau Romo pergale. Jis fiziškai stiprus, žvėriškai galingos rankos. Kovose su amerikiečiu Schultzu ir ukrainiečiu Vyšniveckiu Romka išmušė jų rankas ir „sulaužė“ aukštu paėmimu, ties krūtine. Vengrą Viteką taip pat paspaudė ir privertė suklysti. Imtyje su iraniečiu kiek nepasisekė dėl pasyvumo, kova buvo lygi, svarstyklės galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Taigi Fridrikas pelnytai atsidūrė mažajame finale. Ten laukia kubietis. Jį sulaužyti bus sunkiau, bet viskas įmanoma, tik reikia pasirinkti teisingą taktiką“, – džiaugėsi olimpietis.