Jis jojo su 5-erių metų sarta kumelaite Bendera.

Antrame bėgime „Jūratė“, kurio distancija buvo 1200 m, o prizų fondas - 4000 litų, jau bėgo grynakraujai žirgai. Labai atkaklioje kovoje prireikė net foto finišo. Keliomis akimirkomis greitesnis buvo žirgas Trinder (raitelis Gytis Laureckas, savininkas ir treneris Edvinas Kubilius).

Pirmą kartą lenktynių istorijoje buvo surengtas žemaitukų žirgų lenktynės. Ir jie įrodė, kad gali ne tik nujoti iki Juodosios jūros bet ir sėkmingai lenktyniauti. Bėgime „Kastyčio“ prizui laimėti (distancija - 1800 metrų, o prizų fondas - 1250 metrų) startavo net 6 žemaitukų veislės žirgai: Altas, Aistis, Perlis, Žaibas, Vingis ir Sakalas. Čia lygių nebuvo Ramūno Karbauskio („Naisiai“) žirgui Altas (žokėja Gintautė Masiulienė).

Paskutinis bėgimas „Baltija“ (distancija 2400 metrų) surinko pačius stipriausius Lietuvos žirgus. Startavo Joy Kityy su Fausta Poškute, Kazana su Greta Jankute, Moune Shine su G. Laurecku ir Verona Lad su E. Kubiliumi.

Šioje daug jėgų ir ištvermės reikalaujančioje distancijoje lygių nebuvo žirgui Verona Lad ir E. Kubiliui. Žirgo savininkas - Edvinas Race'as Ranca.

Šios žirgų lenktynės buvo vienas pagrindinių sezono atidarymo Palangoje akcentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)