„Rezultatyvių perdavimų gal buvo ir daugiau, bet nespėjo suskaičiuoti. Svarbiausia, kad laimėjo komanda, – juokaudamas asmeninės statistikos nesureikšmino A. Malašinskas. – Man Rumunijoje pavyko greitai adaptuotis. Bet visai komandai dar reikia daug dirbti, norint pasiekti gerų rezultatų. Visa mūsų priekinė linija yra naujokai. Todėl reikia gerinti susižaidimą, tarpusavio supratimą, komunikaciją aikštelėje. Norisi, kad žaidimas gerėtų kuo greičiau, bet tam reikia laiko, o sezonas jau įsibėgėja.“

37-erių metų A. Malašinskas nemažą karjeros dalį žaidė Čempionų lygoje rungtyniavusiuose klubuose, o praėjusį sezoną atstovavo stipriausiu Europoje nacionaliniu čempionatu laikomos Vokietijos „Bundesliga“ klubui „Melsungen“. Pasak penkis kartus geriausiu Lietuvoje išrinkto rankininko, Rumunijos čempionato lygis sparčiai auga ir vejasi stipriausias Europos nacionalines lygas.

„Rumunijos čempionato lygis tikrai labai aukštas. Pirmos trys komandos, iš kurių dvi žaidžia Europos lygos grupių varžybose, labai gerai sukomplektuotos ir yra favoritės kovoje dėl medalių. Visos kitos komandos yra labai stipriai konkuruojančios tarpusavyje ir bet kas gali nugalėti bet ką, – sakė apie 1,2 mln. eurų metinį biudžetą turinčio „Buzau“ klubo naujokas iš Lietuvos. – Labai įdomus ir kol kas sunkiai nuspėjamas čempionatas. Mūsų komandai keliamas tikslas patekti į geriausiųjų penketą ir iškovoti teisę žaisti Europos turnyruose. Sunkus uždavinys, bet manau, kad įvykdomas, jeigu stabiliai žaisime visą sezoną“.

Per 5 rungtynes 7 taškus (Rumunijos čempionate už pergalę skiriami 3 taškai) iškovoję „Buzau“ rankininkai kartu su dar dviem komandomis dalijasi 5-7-ą vietas.

Tarp šių komandų yra „CSM Bacau“, kurioje rungtyniauja Lietuvos rinktinės rankininkas Gabrielius Virbauskas. „CSM Bacau“ svečiuose 29:31 pralaimėjo priešpaskutinę vietą užimančiai „Sighisoara“ ekipai, kuriai tai buvo pirmieji taškai sezone. G. Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo.

J. Truchanovičiaus sugrįžimas įkvėpė komandą

Vokietijos čempionate į aikštelę sugrįžo vienerias rungtynes dėl kojos negalavimo praleidęs Jonas Truchanovičius. „Stuttgart“ komandai atstovaujantis lietuvis išbėgo į aikštelę susitikime su „Gummersbach“ ekipa, tačiau neišgelbėjo savo komandos nuo pralaimėjimo. „Stuttgart“ namuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą 29:31. Tik gynyboje žaidęs J. Truchanovičius blokavo varžovo metimą.

„Kojos raumuo dar nefunkcionuoja taip, kaip norėtųsi. Planavom, kad šiose rungtynėse dar nežaisiu, bet antrame kėlinyje, kai komandai reikėjo persilaužimo, komandai padėjau gynyboje. Koja jaučiasi geriau, bet dar nėra pilnai atsistačiusi“, – sakė 15-a minučių šiose rungtynėse žaidęs J. Truchanovičius.

„Antrą kėlinį pradėjome gan sėkmingai. Aistros mums įkvėpė Jono Truchanovičiaus pasirodymas aikštelėje. Gan greitai galėjai pastebėti, kad jis dar nėra tinkamos sportinės formos. Bet jis vis parodydavo, kad nori padėti gynyboje. Deja, jo sveikatos būklė dar nėra tokia, kad jis galėtų žaisti ilgesnį laiką“, – oficialiai „Stuttgart“ svetainei komentavo treneris Michaelis Schweikardtas.

Per penkis turus 2 taškus surinkę „Stuttgart“ rankininkai užima 16-ą vietą. Tiek pat taškų turi ir dar dvi, turnyrinės lentelės apačioje esančios komandos.

Prancūzijoje ir Austrijoje – naudingas lietuvių žaidimas

Prancūzijos čempionate patikima Gerdo Babarsko gynyba padėjo iškovoti pergalę „Aix“ komandai. „Aix“ rankininkai namuose 34:31 įveikė „Saran“ ekipą ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę per trejas rungtynes. Daugiausia gynyboje rungtyniavęs G. Babarskas per 30-imt minučių net 5 kartus perėmė kamuolį iš varžovų. „Aix“ pakilo į 5-ą vietą.

Austrijos čempionate tarpusavyje susitiko lietuvių savo gretose turintys klubai. Tarp lyderių esanti Hardo „Alpla“ komanda su Karoliu Antanavičiumi namuose 35:28 pranoko autsaiderę „Voslau“ ekipą su Romu Kirveliavičiumi. K. Antanavičius prie pergalės pridėjo 4 įvarčius. R. Kirveliavičius įmetė 2 įvarčius. „Alpla“ rankininkai pakilo į 2-ą vietą, „Voslau“ lieka paskutinėje 12-oje pozicijoje.