Likus mažiau nei savaitei iki pirmenybių pradžios dėmesį į jas atkreipė ir Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF). Tiksliau – į naująją jų šeimininkės Lietuvos rinktinės aprangą.

„Draugiškose rungtynėse su Žlobino „Metalurg“ klubu Lietuvos rinktinė pirmą kartą žaidė su naujais marškinėliais. Ką apie juos manote?“, – socialiniame tinkle klausė IIHF atstovai, pridėję nuotrauką iš minėto mačo.

Šis klausimas iškart sulaukė daugybės įvairių vertinimų: vieni teigė, kad naujasis lietuvių įvaizdis – visai originalus ir šiuolaikiškas, tuo metu kiti jame pasigedo nacionalinių spalvų ir įžvelgė gausybę asociacijų.

Kai kuriems internautams ši apranga labai jau primena Kanados, Rusijos ar Lenkijos nacionalinių komandų.

„Kas atsitiko jūsų aprangai, broliukai? Geltona-žalia būtų tobula“, – draugiškai patarė latvė Julija.

„Ar lietuviai tikisi, kad varžovai pamanys, jog žaidžia su Kanados rinktine, ir išsigąs?“, – stebėjosi švedas Johanas.

„Kažkodėl nematau oranžinio krepšinio kamuolio ant jų aprangų“, – šmaikštavo latvis Gintas.

„Kitą kartą lietuviams reikėtų panaudoti savo nacionalines spalvas“, – siūlė lenkas Alexas.

„Atrodo kaip raudona klounų apranga“, – įkando Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) prezidentas Gintaras Nenartavičius.

„Tai vienas iš pagrindinių sporto renginių mūsų šalyje šiais metais, todėl mums reikia jį pažymėti nauja apranga. Be to, raudona ir balta yra istorinės mūsų spalvos, o Lietuvos vėliava buvo sukurta tik tarpukariu, 1940 m. Tada vietoj žalios joje buvo balta spalva“, – istorinėmis žiniomis dalinosi lietuvis Robertas.

„Manau, šios aprangos – žavios, bet tik iš pradžių. Dėl spalvų pagalvojau, kad čia yra Kanados marškinėliai. Taigi tai gali daug ką painioti“, – kanadietė Silk.

„O man visai nepatinka: per daug lenkiškų, japoniškų, daniškų ir rusiškų spalvų. Bent jau žalia ir balta turėtų būti. Ypač, kai D. Zubrus pagaliau prisijungs prie rinktinės!“, – savo nuomonę išreiškė latvis Ansis.

„Rinktinių aprangos turi skirtis, o ši atrodo lygiai tokia pati kaip Austrijos“, – tikino Brice'as.

„Ne tokios jos jau ir blogos. Tačiau kaip kažkas pastebėjo, truputį žalios būtų puiku, nes dabar tai toks tarpinis variantas tarp Austrijos ir Kanados rinktinių“, – pažymėjo amerikietis Conanas.

Naujajai Lietuvos ledo ritulio rinktinės aprangai – tarptautinis dėmesys
Ilja Kovalčiukas

Kanados rinktinės ledo ritulininkai

Primename, kad Lietuvos komandai buvo siūlomi trys aprangų variantai. Pirmas variantas – senas, kuriame baltos ir žalios spalvų marškinėliai. Antras variantas – taip pat baltos ir žalios spalvos marškinėlių, tik jau naujo dizaino. Ir trečias variantas – baltos ir raudonos spalvos marškinėliai.

„Norime, jog komanda pasaulio čempionate pradėtų naują Lietuvos ledo ritulio etapą ir pastūmėtų sporto šakos populiarėjimą į naują lygį“, – naujų aprangų rinkimus pakomentavo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

Šalies sporto gerbėjai ir aistruoliai daugiausiai balsų skyrė paskutiniam siūlytam variantui, kuris ir buvo pasirinktas.

Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyras vyks balandžio 20-26 dienomis, o lietuvių varžovais bus Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Nyderlandų, Rumunijos ir Kroatijos atstovai.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)