„Be irklavimo jau negaliu gyventi. Su juo suaugau ir jau niekada nesiskirsiu“, – prieš ketverius metus minėdamas savo 70-metį sakė visų mylimas ir gerbiamas E. Levickas, gimęs Ukmergės apskrityje, Vepriuose.

Tai portalo sportas.info straipsnis apie E. Levickį, jam švenčiant 70-metį.

Dviejų kadencijų Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas (1988–1996) pats irkluoti pradėjo dar 1956 metais, tada tapo ir Vilniaus „Žalgirio“ draugijos nariu, kuriuo buvo iki šiol.

Irklavo pavienę keturvietę su vairininku ir be, dvivietę su vairininku ir be, 13 kartų tapo Lietuvos irklavimo čempionu.

Kartu su Romualadu Levicku, Povilu Liutkaičiu ir Celestinu Juciu irkluodamas keturvietę su vairininku tapo bronzos medalininku 1963 Kopenhagoje vykusiame Europos čempionate. Po metų su C. Juciu, P. Liutkaičiu ir Jonu Motiejūnu keturvietėje be vairininko Amsterdame laimėjo ketvirtąją vietą.

Su pastarąja įgula varžėsi ir XXVIII Olimpinėse žaidynėse Tokijuje 1964 metais, kur užėmė aukštą septintą vietą.

Irkluodamas keturvietę be vairininko E. Levickas yra tapęs tarptautinių regatų Poznanėje (1964 m. Lenkija), Liucernoje (1964, 1965 m. Šveicarija), Heidelberge (1965 m. Vokietija), Trakuose (1965 m., t. p. dvivietę su vairininku) nugalėtoju. Pasaulio veteranų aštuonvietės irklavimo vicečempionas (1994 m. Vienoje).

E. Levicko iniciatyva 1990 metais Lietuvos irkluotojai atsisakė dalyvauti SSRS čempionate ir būti SSRS rinktinės nariais, taip pat pradėta kurti Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) veiklos teisiniai pagrindai. Daug prisidėjo, kad LIF 1991 m. būtų priimta į Tarptautinę irklavimo federaciją (FISA), aktyviai dalyvavo atkuriant LTOK. Buvo šios organizacijos kurios Vykdomojo komiteto (1992-1996) ir Generalinės asamblėjos garbės narys (nuo 1996). Jis rūpinosi baigusių sportuoti olimpiečių integracija.

E. Levickas buvo ir FISA tarptautinės kategorijos teisėjas, dirbęs 9 pasaulio irklavimo čempionatuose ir XXVI olimpinėse žaidynėse 1996 m. Atlantoje.

E. Levickas 1965 m. baigė Vilniaus universiteto Chemijos fakultetą, buvo žinomas ir kaip chemikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją