Indijos sportininkas Yogeshwaras Duttas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pasirodė labai nesėkmingai – pralaimėjo jau pirmąją kovą, tačiau vos sugrįžusį į gimtinę jį pasiekė neįprasta žinia. Paskelbta, kad 33-ejų imtynininkui bus įteiktas Londono olimpinių žaidynių sidabras.

Kaip praneša „The Indian Express“, šaltinis Tarptautinėje imtynių federacijoje informavo, kad pakartotinis B. Kuduchovo dopingo mėginys buvo teigiamas, todėl iš sportininko jau po mirties bus atimtas olimpinis apdovanojimas.

2012-aisiais Londone laisvųjų imtynių iki 60 kg kateogrijoje B. Kuduchovas buvo antras, o Y. Duttas iškovojo bronzą, todėl artimiausiu metu jo kolekciją turėtų papuošti tauresnis medalis.

Yogeshwaras Duttas

Osetinų kilmės B. Kuduchovas buvo vienas iš Rusijos laisvųjų imtynių rinktinės lyderių. Jis net keturis kartus tapo pasaulio čempionu, sykį iškovojo pasaulio čempionato sidabrą, o olimpinėse žaidynėse medalį iškovojo du kartus – 2008-aisiais Pekine laimėjo bronzą, o 2012-aisiais Londone – sidabrą. Visgi pastarasis laimėjimas iš sportininko apdovanojimų sąrašo bus išbrauktas dėl teigiamo pakartotinio dopingo testo.

B. Kuduchovas žuvo autokatastrofoje 2013-ųjų gruodžio 29-ąją, tuo metu jam buvo 27-eri.

Žinią apie atimamą medalį Indijoje sulaukė didžiulio rezonanso, informacija jau skelbiama ir įvairiose Rusijos žiniasklaidos priemonėse. Artimiausiu metu ji turėtų būti oficialiai patvirtina ir imtynių federacijos.

Išgirdęs šią naujieną, Rusijos imtynių federacijos prezidentas, į skandalingą istoriją dėl agresijos prieš sportininkę Rio de Žaneire įsivėlęs Michailas Mamiašvilis purtė galvą.

„Kol kas oficiali žinia apie tai manęs nepasiekė, todėl kažką komentuoti sunku. Atimti medalį iš sportininko – žiauri misija, o apie tai, kad jis gali būti atimtas iš žuvusio žmogaus, aš negaliu net pagalvoti. Visa laimė, kad aš esu toli nuo tokių sprendimų priėmimo. Ir visa laimė“, – kalbėjo jis.

Informuojama, kad po pakartotinio dopingo testo įkliuvo ir uzbekų kovotojas Arturas Maymazovas – daugkartinis svorio kategorijos iki 120 kg pasaulio ir olimpinis čempionas. Pranešama, kad dopingas buvo aptiktas 2008-ųjų uzbeko dopingo mėginyje. Iš Uzbekistano atstovo turėtų būti atimtas Pekino olimpinių žaidynių auksas.

Pakartotinis dopingo mėginių tyrimas – įprastinė praktika, kuri pastaruoju metu taikoma vis dažniau. Dopingo mėginiai laboratorijose saugomi dešimt metų nuo jų paėmimo datos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)