Sekmadienį vykusiose moterų 10 km laisvu stiliumi lenktynėse M. Kaznačenko sugaišo 28 minutes 33,5 sekundės ir net 1 minutes 13,4 sekundės aplenkė antroje vietoje likusią latvę Ingą Dauškanę bei 2 minutėmis 51,0 sekundės trečiąją poziciją užėmusią kitą Latvijos slidininkę Ingą Paškovską.

Lietuvos pirmenybių sidabro medalis šioje rungtyje atiteko bendroje įskaitoje šeštoje vietoje finišavusiai Ugnei Kastanauskaitei (34:15,5), o bronza – Justei Umbrasaitei (37:39,6), kuri bendroje įskaitoje tenkinosi devinta pozicija.

Penktadienį ir šeštadienį M. Kaznačenko aukso medalius iškovojo sprinte ir 5 km lenktynėse klasikiniu stiliumi.

Vyrų 15 km laisvu stiliumi nuotolyje triumfavo pirmąjį medalį šiose pirmenybėse iškovojęs Stepanas Terentjevas. Jis distanciją įveikė per 35 minutes 58,6 sekundės ir 9,8 sekundės aplenkė baltarusį Leonidą Karnijenką bei 31,5 sekundės – trečiojoje pozicijoje finišavusį latvį Oskarą Muižnieką.

Lietuvos pirmenybių sidabro medalis šiame nuotolyje atiteko Tautvydui Stroliai (36:59,3), bronza – Mantui Stroliai (37:08,8), kurie bendroje įskaitoje užėmė atitinkamai šeštą ir septintą vietas.

Šalies čempionu sprinte ir 10 km lenktynėse klasikiniu stiliumi tapęs Modestas Vaičiulis (37:20,4) sekmadienį bendroje įskaitoje finišavo devintas, o tarp lietuvių buvo penktas.

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos čempionatas atitiko Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) keliamus reikalavimus varžyboms. Varžybų organizavimas, trasos įrengimas, teisėjavimas ir kiti įvykdyti reikalavimai leido įtraukti Lietuvos čempionatą į FIS varžybų kalendorių, o sportininkai šiose varžybose galėjo kovoti dėl FIS reitingo taškų.

Dėl čempionato apdovanojimų varžėsi per 100 slidininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, o taip pat po vieną slidininkę iš Serbijos ir net Brazilijos.

„Šių varžybų atitikimas FIS reikalavimams yra didelis žingsnis į priekį. Galimybė Lietuvos slidinėjimo čempionate gauti FIS reitingo taškų ateityje pritrauks daugiau sportininkų iš užsienio šalių. Lietuvos čempionatas taps labiau matomas, didės konkurencija. Jau šiame čempionate matėsi, kad lietuviai atsakingiau ruošėsi startams. Madonoje puikios sąlygos slidinėti, visi atvyko anksčiau ruoštis varžyboms, daugiau dėmesio buvo skiriama slidžių ruošimui, testavimui, nusiteikimui prieš varžybas. Visi norėjo kovoti ne tik dėl čempionato apdovanojimų, bet ir pasikelti savo reitingą“, – pasibaigus čempionatui pasakojo Lietuvos slidinėjimo rinktinės trenerė Kazimiera Strolienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją