LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas teigė, jog nuo Sidnėjaus euforijos (pelnyti 2 aukso ir 3 bronzos medaliai - BNS) reikia pereiti prie pasirengimo po ketverių metų įvyksiančioms vasaros žaidynėms Graikijoje.

"Analizuosime gerus darbus bei sunkumus, su kuriais susidūrėme rengdamiesi Sidnėjui, kad geri darbai neužsimirštų artėjant Atėnams", tvirtino A. Poviliūnas.

Palyginti su tuo, ko buvo tikėtasi, rezultatai - neblogi, kalbėdamas apie Australijoje pasiektus Lietuvos sportininkų rezultatus, teigė sportinės misijos Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse vadovas Algirdas Raslanas. Pasak jo, tai atsispindi atskirų sporto šakų pateiktose išvadose. Remiantis pastaraisiais vertinimais, blogai įvertinti tik vyrų dviratininkų bei plaukikų pasiekti rezultatai.

Kalbėdamas apie ateitį, A. Raslanas pabrėžė, jog galutiniai rezultatai labiausiai priklauso nuo paskutinio sportininkų pasirengimo olimpiadai etapo. Jo nuomone, olimpinę rinktinę per žaidynes reikia koncentruoti keliose vietose, kur būtų galima ramiai ruoštis artėjančioms varžyboms, o į olimpinį kaimelį sportininkus atvežti tik prieš pat žaidynių pradžią.

Detali ataskaita apie Lietuvos sportininkų rezultatus Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse bus pateikta sausio pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją