Dėl pirmojo trofėjaus susikovė praėjusių metų lygos čempionė Vilniaus VHC „Šviesa“ ir LRF Taurės laimėtojas Klaipėdos „Dragūnas“. Rezultatyviame susitikime pergalę šventė iš pagrindų atsinaujinęs Klaipėdos klubas – 36:33 (18:14).

Prieš naująjį sezoną pokyčiai įvyko ne tik „Dragūno“ žaidėjų korpuse, bet ir trenerių štabe – vyriausiojo trenerio postą iš Artūro Juškėno perėmė Gintaras Cibulskis, tuo tarpu A.Juškėnas tapo klubo direktoriumi.

Kovoje dėl pirmojo sezono titulo geriau startavo klaipėdiečiai, kurie įpusėjus pirmajam kėliniui jau turėjo trijų įvarčių persvarą – 8:5. Iki pertraukos uostamiesčio rankininkai prie savojo pranašumo sugebėjo pridėti dar vieną įvartį – 18:14.

Antroje susitikimo dalyje Klaipėdos klubas demonstravo puikią drausmę ir nors vilniečiai pagerino savąjį puolimą, tačiau artėti neįstengė. Prabėgus 15 minučių po pertraukos G.Cibulskio auklėtiniai turėjo saugų penkių įvarčių pranašumą (27:22), o per likusį laiką Supertaurės titulą gynęs Vilniaus klubas lemiamo šturmo taip ir nesurengė. Nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai „Dragūnas“ šventė pergalę 36:33.

Šiame susitikime Vilniaus komandai padėti negalėjo padėti vartininkas Giedrius Morkūnas, kuris šį sezoną sugrįžo rungtyniauti į Lietuvą.

Klaipėdos „Dragūnas“ titulą susigrąžino po vienerių metų metų pertraukos. 2019 metais klaipėdiečiai įveikė Kauno „Granito-Kario“ komandą, o pernai šį titulą iškovojo „Šviesa“, kuri pranoko būtent Klaipėdos klubą.

Prieš šį sezoną abi komandos turėjo atsisveikinti su nominaliais savo lyderiais. Vilniaus komandą paliko Karolis Antanavičius, kuris persikėlė į Austrijos čempionų Hardo „Alpla“ gretas, o „Dragūnas“ atsisveikino su broliais Virbauskas, kurių vienas išvyko į stipriausią Rusijos lygą, kitas – Ispanijos, bei Gyčiu Šmantausku, persikėlusiu į Islandiją.

Klaipėdos komandoje fantastiškai sužaidė Lukas Juškėnas, kuris pasižymėjo net 14 kartų. Lietuvos rinktinės narys 6 įvarčius pelnė nuo 7 metrų žymos (realizavęs visus baudinius) bei „iš žaidimo“ sėkmingai atakavo 8 sykius iš 11.

„Dragūnas“: Lukas Juškėnas 14, Mykolas Lapiniauskas ir Benas Butkus po 5, Rokas Palskys 4, Laurynas Simonavičius 3, Arvydas Bučius ir Ignas Savičius po 2, Tomas Drakšas 1.

„Šviesa“: Tomas Bernatavičius 8, Šarūnas Ugianskis ir Rosvaldas Ramunis po 5, Valdas Drabavičius 4, Laurynas Palevičius ir Eimantas Sinkevičius po 2, Taurintas Markiavičius ir Karolis Antonovičius po 1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)